Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kun Agüero se znovu předvedl fanouškům. V Ekvádoru si zahrál za Barcelonu

César Suárez
Kun Agüero se znovu předvedl fanouškům. V Ekvádoru si zahrál za Barcelonu
Kun Agüero se znovu předvedl fanouškům. V Ekvádoru si zahrál za Barcelonu@BarcelonaSC
Sergio "Kun" Agüero (34), který před více než rokem kvůli problémům se srdcem předčasně ukončil profesionální kariéru, znovu předvedl fanouškům svůj um. Odehrál 20 minut utkání takzvané Žluté noci, kterou se klub Barcelona SC z ekvádorského Guayaquilu představil příznivcům v rámci přípravy na novou sezonu. V té ho čeká i Pohár osvoboditelů, tedy jihoamerická obdoba Ligy mistrů.

Argentinský útočník, jenž se před několika dny zúčastnil také španělské Královské ligy, turnaje ve fotbale mezi týmy o sedmi hráčích, který vede Gerard Piqué a v němž sám předsedá týmu Kunisports, si opět užíval profesionálního fotbalu. Na zaplněném stadionu se dočkal potlesku při každém kontaktu s míčem a opěvován byl i při střídání Matíase "Ponyho" Oyoly, který po 13 sezonách Sporting Club Barcelona opouští.

Přípravu, v níž ekvádorská Barcelona vyhrála 1:0 nad celkem Mushuc Runa gólem Uruguayce Agustína Rodrígueze, sledovalo 40 tisíc diváků. Pro Agüera byl zážitek i díky vřelému přijetí natolik silný, že slíbil, že se příští rok vrátí. "Jako divák, hráč nebo kdokoli jiný, ale přijdu," řekl.

Klub Barcelona SC, který v roce 1925 založil španělský imigrant Eutimio Pérez na počest slavnějšího týmu ze svého domovského města, nabídl bývalému kanonýrovi Manchesteru City čestné členství.