Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková po prvním triumfu na prestižní tisícovce: Hrát proti nejlepším mě motivuje

Krejčíková poprvé v kariéře ovládla prestižní turnaj WTA 1000.
Krejčíková poprvé v kariéře ovládla prestižní turnaj WTA 1000.AFP
Barbora Krejčíková (27) dosáhla dalšího milníku úspěšné kariéry. Po triumfu ve finále turnaje WTA 1000 v Dubaji nad Igou Šwiatekovou (21) získala první titul v roce 2023, celkově šestý a hlavně premiérový na prestižní "tisícovce". "S každým zápasem jsem se zlepšovala a ve finále jsem předvedla svůj nejlepší tenis," těšilo ji po působivé dubajské pouti.
Nejlepší momenty Krejčíkové na turnaji v Dubaji
Livesport CZ

"Porazit Igu, která je nejlepší na světě, je skvělý pocit," řekla Krejčíková po triumfu. Šwiatekovou zdolala už podruhé od té doby, co se Polka stala světovou jedničkou, což se dosud nepodařilo nikomu jinému. Poprvé si s ní poradila 5:7, 7:6 a 6:3 v říjnu minulého roku na turnaji v Ostravě, v sobotním finále v Dubaji ji za hodinu a půl zničila 6:4, 6:2.

Bývalá světová dvojka po zápase sdělila, že hrát proti vysoce postaveným soupeřkám jí vyhovuje: "Velké zápasy mám ráda, chci je hrát. Nastupovat proti nejlepším mě nutí vydat maximum i ze sebe samotné."

Vedle tohoto prvenství také jako jediná v historii zvládla porazit tři nejlépe hodnocené hráčky světa za pouhé tři dny. Na jednom turnaji (ale ve vícero dnech) se to před ní podařilo jen čtyřem dalším tenistkám.

Konkrétně Aryně Sabalenkové na Turnaji mistryň 2022, Venus Williamsové na tomtéž podniku v roce 2008, Sereně Williamsové v Miami 2002 a Steffi Grafové na French Open 1999. 

Rozhovor s Krejčíkovou
WTA

Rodačka z Brna si kromě Šwiatekové poradila se světovou dvojkou Američankou Jessicou Pegulaovou, kterou v pátek porazila 6:1, 5:7 a 6:0. Před ní si ve čtvrtek došlápla také na třetí tenistku v pořadí WTA Sabalenkovou. Tu porazila 0:6, 7:6 a 6:1.

Motivaci jí dodávali také čeští fanoušci, kteří svou podporu dávali najevo i v momentech, kdy se Krejčíkové tolik nedařilo. "V Dubaji navíc trávím hodně času, připravuju se tu třeba mimo sezonu. Tento turnaj je pro mě speciální," doplnila po Petře Kvitové teprve druhá česká vítězka turnaje.

V aktualizovaném žebříčku WTA se Krejčíková posune na 16. místo právě mezi Kvitovou a Karolínu Plíškovou. "Věřím, že mi výhra dodá sebevědomí, které mi pomůže i na dalších turnajích a bude se mi nadále dařit," doufá hráčka, jež se představí také na turnaji v Indian Wells, který začíná 6. března.

Proměněný mečbol dubajského finále
Livesport CZ

Minulý rok přitom dlouho laborovala se zraněným loktem, k tenisu se vrátila až o Vánocích. "Byl to zázrak, kam až jsem se na začátku roku dostala. Cítila jsem ale, že když budu hrát, trénovat a zůstanu zdravá, mohu dosáhnout velkých věcí. Jsem šťastná, že jsem tady vyhrála. Věřím, že se vrátím tam, kam patřím."

Za finálovým zápasem s Češkou se ohlédla i Šwiateková: "Těžko se mi hodnotí, proč jsem selhala. Nepodařilo se mi dostat do tempa hry a nevím, jestli to bylo mou chybou, nebo mě k tomu svým výkonem donutila Barbora. Budu si to muset ještě zanalyzovat."