Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková, Kvitová, Plíšková a Nosková jsou ve 3. kole. Fruhvirtová nevyužila mečbol

Krejčíková protáhla svou neporazitelnost na sedm utkání.
Krejčíková protáhla svou neporazitelnost na sedm utkání.Profimedia
České tenistky v Indian Wells pokračují v úspěšném tažení. V pátek uspěly čtyři z pěti nadějí, do 3. kola postoupily rozjetá Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Karolína Plíšková i teenagerka Linda Nosková. Jako první vypadla nejmladší z české 'legie' Linda Fruhvirtová, byť i ona byla proti nasazené Anhelině Kalininové jeden míček od vítězství.

Krejčíková –⁠ Jastremská 2:0

Krejčíková před dvěma týdny v Dubaji našla skvělou formu. Jako teprve pátá hráčka v historii porazila všechny tři členky TOP 3 na jednom turnaji a po triumfu na Roland Garros 2021 získala svůj druhý nejcennější titul ve dvouhře.

Herní i psychickou pohodu potvrdila i na úvod dalšího turnaje WTA 1000 v Indian Wells, kde nedala šanci Jastremské. Ukrajinku smetla za 70 minut hry 6:1, 6:2 a oplatila jí porážku z loňské Dubaje.

Sestřih zápasu Krejčíková –⁠ Jastremská
Livesport CZ

Krejčíková soupeřce sebrala celkem sedmkrát podání, nedokázala to pouze v úvodním gamu. Ve druhé sadě ji tak ani nemusely příliš mrzet dva ztracené servisy za stavů 2:0 a 5:1.

Svěřenkyně Aleše Kartuse protáhla svou neporazitelnost na sedm utkání. O obhájení loňského osmifinále se střetne s Jekatěrinou Alexandrovovou, nebo Xinyu Wang.

Pozápasový ohlas Krejčíkové
Livesport CZ

Kvitová – Mandlíková 2:0

Kvitová na 10. akci po sobě zvládla svůj úvodní zápas. Domácí Elizabethu Mandlikovou, dceru bývalé české tenistky a vítězky čtyř grandslamů Hany Mandlíkové, porazila 6:1, 7:5. Ve druhé sadě sice prohrávala 3:5, ale do třetího dějství nemusela. Duel uzavřela ziskem 10 z 11 posledních fiftýnů.

Sestřih zápasu Kvitová – Mandlíková
Livesport CZ

O osmifinále, do kterého se v Kalifornii dostala naposledy v roce 2016, si 33letá Češka zahraje s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

Pozápasový ohlas Petry Kvitové.
Livesport CZ

Plíšková – Kalinská 2:1

Plíšková před dvěma týdny v Dubaji vyhrála tři zápasy, ale ke čtvrtfinále proti světové jedničce Ize Šwiatekové kvůli nemoci nenastoupila. V Indian Wells se na kurty vrátila a proti Kalinské se ve večerním duelu rozjížděla pomaleji, nepříznivý vývoj ale otočila a soupeřce oplatila porážku z loňského Miami.

30letá Češka v úvodním setu neudržela ani jeden ze čtyř servisů a ani dva rebrejky ji tak nezachránily. Ve druhé sadě ale potřetí v sezoně soupeřku nalomila kanárem a už 55. z 56 zápasů, v nichž získala set bez ztráty gamu, vyhrála. Ve třetím dějství sice za stavu 5-2 nevyužila mečbol při svém servisu a prohrála šest míčků po sobě, na druhý pokus už ale utkání při svém podání ukončila čistou hrou.

Ve třetím kole se semifinalistka z let 2016 a 2017 Plíšková utká se světovou jedenáctkou Veronikou Kuděrmetovovou.

Nosková – Anisimová 2:0

Nosková si v Indian Wells odbývá úspěšnou premiéru na akci WTA 1000. Po úvodní výhře nad Rumunkou Irinou Beguovou neztratila set ani s domácí nasazenou jednatřicítkou Anisimovovou, kterou v nočním duelu porazila 7:6, 6:3.

Čekání tenistek na večerní program se kvůli dešti o více než dvě hodiny protáhlo, ale diváky v chladném počasí zahřály řadou povedených výměn. V prvním setu Nosková nepotvrdila brejk na 3:1 a za stavů 3:3 a 5:5 musela odvracet brejkboly, ale klíčové situace ustála a v tie-breaku sadu získala. Ve druhém dějství otočila vývoj z 0:2 a vítězným úderem využila svůj čtvrtý mečbol.

O postup mezi šestnáctku nejlepších si Češka zahraje s další domácí hráčkou. Vyzve stejně starou světovou šestku Gauffovou, jež porazila 6:2, 6:4 Španělku Bucsaovou a letošní bilanci vylepšila na 12:3.

Fruhvirtová –⁠ Kalininová 1:2

Fruhvirtová se v prvním kole oklepala z kanára proti Majar Šarífové, dnes naopak vedení 1:0 na sety ztratila. S nasazenou Ukrajinkou Kalininovou prohrála po dvou hodinách a 43 minutách boje 6:4, 4:6, 5:7.

Mladá Češka přitom získala prvních pět většinou vyrovnaných gamů a ve třetím setu vedla 5:2 a měla mečbol při podání soupeřky. Jenže dorazit 29. hráčku světa a připsat si třetí skalp členky TOP 30 nedokázala. Od té chvíle uhrála už jen sedm z 25 výměn a připravila se o šanci poprvé se posunout do TOP 50