Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčí si zvyká na řízení týmu i jiný styl basketbalu: Od Satyho se mám co učit

Vít Krejčí se probíjí přes Vasila Bačeva v zápase s Bulharskem.
Vít Krejčí se probíjí přes Vasila Bačeva v zápase s Bulharskem.Profimedia
Poprvé od února 2020 se Vít Krejčí (22) předvedl v reprezentaci a 10 body, čtyřmi doskoky a dvěma asistencemi se podílel na výhře 93:60 nad Bulharskem v úvodním zápase turnaje v Pardubicích. Hráč Oklahomy si podle svých slov v testech před zářijovým mistrovstvím Evropy musí zvykat na jiný styl basketbalu oproti NBA.

"Moje role i styl basketu jsou úplně něco jiného. Ale už tak nějak vím, co po mně trenér Ginzburg chce, tak se to snažím hrát. Byl to ale první zápas, snažím se dostávat do formy," vyprávěl Krejčí novinářům po vítězství na Bulharskem.

Své bodové konto v zápase načal úspěšným trestným hodem a potom proměnil tři trojky. "Na trojce jsem hodně pracoval a tím, jak je tady ještě blíž než v NBA, cítím se hodně dobře. Mám natrénováno, klidně bych střílel i dva metry za trojkou. První mi tam padla, tak jsem měl sebevědomí," pochvaloval si.

Zvykat si musí i na roli rozehrávače. "V Oklahomě jsem ji hrál chvíli na Summer League, ale rozehrávka v NBA je úplně něco jiného než rozehrávač v Evropě. Na Summer League jsme nehráli prakticky žádné signály, rozehrávač v NBA má za úkol hrát pick and roll a přihrávat, v Evropě ale musí fakt řídit hráče. Teprve se do toho dostávám, prvních pár tréninků bylo dost těžkých," prohlásil Krejčí.

Statistiky zápasu Česko - Bulharsko

Věří, že si s každým dalším tréninkem a zápasem se mu bude hrát lépe. "Vrací se mi pick and roll a takové věci, ale pořád mám problém s řízením týmu. Je to úplně jiný styl než v NBA, moc mi to nejde. V tom je Saty výborný, mám se od něj co učit," uvedl Krejčí.

Snažil se plnit hlavně koučovy úkoly. "Tlačit míč dopředu, to se v první půli povedlo. Trenér po mně nechce, abych byl klasický rozehrávač jako Saty, ale jak mám míč, mám to narvat dopředu. Mám sebevědomí na to se sprintem rozběhnout a něco vymyslet."

V závěru musel nuceně ze hřiště, ale nejde prý o nic vážného. "Dostal jsem ránu, ne do svalu, ale do kosti. Bolelo to, radši jsem vystřídal, ale nebylo to nic vážného," vysvětlil Krejčí, který si v září 2020 ještě v dresu španělské Zaragozy přetrhl přední zkřížený vaz v koleni a vynechal zbytek sezony.

Koleno jej ale nijak nelimituje. "Cítím se fakt skvěle. Když jsem to tahal dopředu, všechna zakončení i výskoky byly v pohodě," ujistil.