Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Koulař Staněk po postupu: Povedl se mi hezký pokus a snad se nějaký povede i v sobotu

Staněk ideálně načasoval formu.
Staněk ideálně načasoval formu.Profimedia
Koulař Tomáš Staněk (33) trefil v kvalifikaci na olympijských hrách v Paříži skvělý pokus. V rozhovoru po závodě si pochvaloval, jak po zdravotních problémech načasoval na vrchol sezony formu. Líbila se mu atmosféra na Stade de France, kde dnes začaly atletické soutěže.

Český rekordman prožil ideální kvalifikaci, hned napoprvé výkonem 21,61 metru splnil kvalifikační limit a při třetí olympijské účasti si poprvé zajistil finále. Z provedení pokusu měl radost. "Mně se líbil. Byl takový postupně zrychlovaný, což je důležité. Nebyl nijak tlačený a krásně jsem ho trefil, takže mi udělal radost a koučovi taky," řekl svěřenec Petra Stehlíka.

Po zranění z úvodu sezony se Staněk rozjížděl pomaleji, jeho prvním závodem bylo páté místo na mistrovství Evropy v Římě. "Na Evropě mi medaile o kousíček utekla. Ale za olympijské finále bych to vyměnil, i kdyby medaile byla. Jsem spokojený," pochvaloval si.

Ušetřil síly a do sobotního finále postoupil ze druhého místa. To ale nepovažuje za zásadní. "Myslím, že nemá cenu se čímkoliv svazovat. Povedl se mi hezký pokus a snad se nějaký povede zítra. Na mistrovství Evropy v Mnichově přede mnou byli Chorvat (Mihaljevič) se Srbem (Sinančevič), kteří se kvalifikací trochu protrápili. Postoupili třetím pokusem a druhý den byli přede mnou. Takže je hrozně těžké něco soudit. I kdyby měl někdo sebelepší formu, tak ji musí prodat," uvedl.

Díky atmosféře jsou Hry za odměnu

Olympijské hry v Paříži jsou pro něj díky skvělé atmosféře za odměnu. "Je super, že fanoušci chodí už v deset ráno, jak mi říkal trenér. Byl s klukama na kladivu, kde se tři čtvrtě hodiny nic nedělo a stejně byl plný dům," liboval si.

Z plochy odcházel společně se světovým rekordmanem a dvojnásobným olympijským vítězem Ryanem Crouserem. "Říkal jsem Ryanovi, že přes ty americké vlajky vůbec nevidím české," řekl s úsměvem Staněk. "Samozřejmě tam nějaké byly, ale bylo fajn jít s ním, svézt se na té vlně jeho popularity a zamávat i Amíkům," dodal třiatřicetiletý český reprezentant.

Celkový program OH v Paříži