Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Koubek k odchodu Vlkanovy: Už by to šlo přes závit, musíme najít novou cestu

Miroslav Koubek Vlkanovovi odchod za lepším přeje.
Miroslav Koubek Vlkanovovi odchod za lepším přeje.Profimedia
Podle trenéra královéhradeckých fotbalistů Miroslava Koubka začala odchodem kapitána Adama Vlkanovy (27) do Plzně pro východočeský klub nová éra. Zkušený kouč, který oslaví ve čtvrtek 71. narozeniny, svému klíčovému hráči přestup přál. Individuální kvalitu reprezentačního záložníka musí Hradec podle Koubka nahradit týmovým pojetím.

"Přichází nová éra bez naprosto rozdílového hráče do ofenzivy. Musíme najít novou cestu k hernímu zlepšení. V dnešním zápase vysvitlo světélko, ale byly tam i rezervy," řekl Koubek na tiskové konferenci po výhře 2:1 na hřišti Mladé Boleslavi v 6. kole FORTUNA:LIGY.

Vlkanova opustil svůj mateřský klub po osmi letech a zamířil k obhájcům titulu z Plzně. S Viktorií ho čekají i atraktivní souboje v Lize mistrů s Barcelonou, Bayernem Mnichov a Interem Milán.

"Jeho odchod jsem prožíval střídmě, věděl jsem, že to nastane. Už by to šlo přes závit, nebylo by to dobré pro nikoho. Byl jsem s tím smířený už dlouho. Z lidského hlediska jsem mu to vysloveně přál, chtěl jsem, aby se kluby domluvily," řekl Koubek.

Statistiky zápasu Mladá Boleslav – Hradeec Králové

"Pokud jsme někomu připadali herně sexy, tak takoví už asi nebudeme. Z hlediska defenzivy není žádný problém, tam Vlčák nebyl klíčový hráč, ale směrem dopředu musíme být bez něj herně účelnější, kolektivně efektivnější. To je to hledání cesty, které jsme začali hned na včerejším tréninku. Musíme si vzájemně pomoct," podotkl bývalý kouč Mladé Boleslavi, Slavie nebo plzeňské Viktorie, s níž získal v roce 2015 titul.

Vlkanova zapsal v minulé sezoně osm branek a stejný počet asistencí. "Votroci" i díky příspěvku kapitána týmu obsadili senzační šesté místo a vydařil se jim i start aktuálního ligového ročníku. Po šesti kolech jsou na třetí pozici.

"Pořád máme pokoru, nový stadion v Hradci si zaslouží první ligu. Je to příjemný začátek, ale ještě přijdou krušné časy, čeká nás nadstavba. Ale měli jsme velmi těžké soupeře, takže jestli z toho máme 12 bodů, tak je to pro nás bomba, pecka," zhodnotil kouč Východočechů, kteří při výstavbě nového stadionu hrají i tuto sezonu domácí zápasy právě v mladoboleslavské Lokotrans Aréně.

Výsledky 6. kola FORTUNA:LIGY