Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

König úvodní závod superbiků v Austrálii nedokončil, zradila ho elektronika

König hlavní závod nedokončil poprvé od listopadu 2021.
König hlavní závod nedokončil poprvé od listopadu 2021.Profimedia
Český jezdec Oliver König (20) úvodní závod sezony mistrovství světa superbiků v Austrálii kvůli technickým problémům nedokončil. Jeho motocykl zradila elektronika, hlavní závod skončil pro Königa předčasně po více než roce. Za obhajobou titulu vykročil v dešti na okruhu Phillip Island vítězstvím Španěl Álvaro Bautista (38).

König v sobotu vstoupil do druhé plnohodnotné sezony, v té minulé získal tři body. V Austrálii však do cíle nedojel. "Jednalo se o elektroniku, s motorkou nešlo pořádně řadit, chovala se nepředvídatelně," uvedl člen týmu Orelac Racing Movisio v tiskové zprávě.

"Přerušil se kontakt v nějakém kabelu. Když jsem projížděl zatáčkou, kde jsem vždycky měl vytočenou čtyřku, tak mi najednou na displeji ukazovalo zařazenou jedničku. Když jsem ubral plyn, tak mi naopak plyn přidala. Nešlo s ní řadit pořádně, bylo to nebezpečné. Proto jsem se rozhodl zajet raději k mechanikům," líčil König.

Hlavní závod naposledy nedokončil v listopadu 2021 v Indonésii. V neděli ho v Austrálii čeká další útok na body, podle předpovědi by už pršet nemělo.