Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Konec tříletého čekání. Je to neuvěřitelná proměna, řekl dojatý Kyrgios po vítězství

Nick Kyrgios získal po třech letech opět titul z dvouhry na okruhu ATP.
Nick Kyrgios získal po třech letech opět titul z dvouhry na okruhu ATP.Profimedia
Nick Kyrgios (27) navázal na skvělé výkony z letošní sezony a poprvé od roku 2019 získal titul z dvouhry. Shodou okolností se mu to podařilo znovu ve Washingtonu, kde právě před třemi lety slavil naposledy. “Je to neuvěřitelná proměna,” prohlásil Australan, který se ještě nedávno potýkal s duševními problémy.

Kyrgios na cestě za vítězstvím 6:4, 6:3 nad japonským soupeřem Yoshihitou Nishiokou nasázel 12 es a ukončil tak tři roky dlouhé čekání na titul, neboť naposledy slavil v roce 2019 na stejném turnaji ve Washingtonu.

Australan, který minulý měsíc došel až do finále Wimbledonu, vypadal po zisku sedmého singlového titulu v kariéře dojatě. "Když vidím, kde jsem byl loni a kde jsem teď, je to prostě neuvěřitelná proměna," pronesl Kyrgios.

"Je tu tolik lidí, kteří mi pomohli se sem dostat, ale já sám jsem ukázal pořádnou sílu, abych prostě pokračoval, vytrval, dostal se přes to všechno a byl schopen stále vystupovat a vyhrávat turnaje, jako je tento," dodal tenista známý pro své kontroverzní chování.

Bouřlivák, který mnohdy rozděluje publikum na dva tábory, se na začátku tohoto roku otevřel a nahlas promluvil o svých problémech s duševním zdravím. Zvláště období kolem Australian Open 2019 pro něj bylo jedním z "nejtemnějších”, neboť měl podle vlastních slov sebevražedné myšlenky.

Statistiky z utkání Nishioka - Kyrgios

Ještě minulý rok Kyrgios veřejně prohlásil, že si není jistý svou budoucností v profesionálním tenise. V letošní sezoně však všechny pochybnosti vyvrátil. Na Citi Open ve Washingtonu neztratil podání, zatímco vyhrál 11 z posledních 12 zápasů. Jedinou porážku utrpěl s Novakem Djokovičem ve finále Wimbledonu.

Rodák z Canberry se navíc postaral o zajímavé prvenství, neboť jako první tenista v historii washingtonského podniku získal během jednoho ročníku zároveň také titul ve čtyřhře. Na kurt se v neděli vrátil po boku Jacka Socka (29), aby společně porazili Ivana Dodiga a Austina Krajiceka 7:5 a 6:4. Kyrgios tak navázal na dva letošní úspěchy s krajanem Thanasi Kokkinakisem (26) z Australian Open a Atlanty.

"Před Australian Open jsem se rozhodl, že chci opravdu dobrý tréninkový blok, a pak už to do sebe začalo zapadat," uvedl Kyrgios, aktuálně 37. hráč světového žebříčku.

"Prožil jsem skvělé Australian Open, po němž jsem měl pocit, že jsem se na kurtu tak trochu znovu objevoval. Moje motivace je teď mnohem vyšší, než bývala… Nevím. Prostě cítím, že je tu malé okno, které bych měl využít," uzavřel Kyrgios, jehož další zastávkou bude Masters v Montreálu.