Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Konec nadějí. Čeští basketbalisté prohráli s Černou Horou a přišli o šanci na MS

Konec nadějí. Čeští basketbalisté prohráli s Černou Horou a přišli o šanci na MS
Konec nadějí. Čeští basketbalisté prohráli s Černou Horou a přišli o šanci na MSProfimedia
Čeští basketbalisté dnes v Pardubicích v kvalifikaci mistrovství světa prohráli 56:65 s Černou Horou a po třetí porážce za sebou přišli o reálnou šanci na postup.

Češi nastoupili bez největších hvězd Tomáše Satoranského, Jana Veselého, Víta Krejčího a několika dalších opor. O jejich porážce rozhodl nepovedený závěr druhé čtvrtiny, kterou domácí prohráli 9:18.

Zdravotní problémy museli řešit i hosté. Po čtyřech minutách hry totiž Černá Hora přišla o největší hvězdu Kendricka Perryho, který se zranil při střele a do zápasu už nezasáhl.

Utkání Česká republika - Černá Hora 56:65

První poločas byl dlouho vyrovnaný. Úvodní čtvrtina skončila 15:15, ve druhé ale českému týmu nevyšly poslední tři minuty a domácí odcházeli do kabin za nepříznivého stavu 24:33.

O výsledku definitivně rozhodlo třetí dějství. Výběru trenéra Ronena Ginzburga se přestalo dařit v útoku a především na doskoku a jeho ztráta před poslední čtvrtinou narostla na 16 bodů.

Tabulka skupiny K
Tabulka skupiny KFlashscore

Závěrečnou část sice domácí začali sedmi body bez odpovědi, ale Černohorci drama nedovolili. Znovu si vzali dvouciferné vedení a poté už náskok bez problémů udržovali.

Nejlepším střelcem českého týmu byl Vojtěch Hruban se 14 body, o jeden méně zapsal Tomáš Kyzlink. První tři minuty za národní tým v závěru odehrál David Böhm a připsal si dvě trojky.