Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kometa už má nového trenéra. Nástupcem Pešouta se stal Patrik Martinec

Patrik Martinec začal sezonu jako asistent Pavla Patery ve Spartě.
Patrik Martinec začal sezonu jako asistent Pavla Patery ve Spartě.Profimedia
Novým trenérem Komety Brno se stal Patrik Martinec (51). Bývalý útočník, který aktuální extraligovou sezonu začal jako asistent Pavla Patery (51) v pražské Spartě, se stal nástupcem Martina Pešouta (56). Toho vedení klubu z moravské metropole v pondělí odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům. Martinec převezme mužstvo s okamžitou platností, uvedla Kometa na svém webu.

Martinec byl bez angažmá od odvolání trenérské dvojice ve Spartě na začátku listopadu. V pražském klubu dříve působil také jako sportovní manažer, v minulé sezoně byl asistentem trenéra v Českých Budějovicích.

Premiéru si odbude po reprezentační přestávce v úterním duelu s Kladnem. Jak uvedl na webu Komety, jeho asistentem zůstane Jiří Horáček. "Zná dokonale všechny hráče a bude pro mě obzvláště teď ze začátku velkou oporou a pomocí," řekl Martinec. Zůstanou i kondiční trenér Martin Iterský a kouč brankářů Jan Švaříček, další asistent Jiří Otoupalík se přesune ze střídačky na tribunu,

Střídačku ale bude Martinec sdílet také s majitelem a generálním manažerem Komety Liborem Zábranským. "Mojí jedinou podmínkou před příchodem do Komety bylo, aby se mnou byl na střídačce Libor Zábranský. Ten bude koučovat obránce a plnit tak podobnou roli, jakou má u reprezentace," prohlásil nový brněnský trenér.

Martinec jako hráč působil v Pardubicích, Hradci Králové, ve Spartě, s kterou získal v roce 2000 titul, Slavii a v Litvínově. Hrál i za Kazaň a na závěr kariéry v korejském Anjangu, kde v roce 2010 začal trenérskou dráhu. V extralize byl asistentem ve Spartě poprvé v sezoně 2011/12 a pak v klubu tři roky působil jako sportovní manažer.