Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kometa si pojistila dva obránce, v brněnském klubu zůstávají Ďaloga s Hollandem

Marek Ďaloga je oporou mužstva.
Marek Ďaloga je oporou mužstva.Profimedia
Slovenský hokejový obránce Marek Ďaloga (34) bude i nadále pokračovat v Kometě Brno, s kterou prodloužil o rok kontakt do konce ročníku 2024/25. Informoval o tom klubový web. Ďaloga hraje v Brně třetí sezonu, do Komety zamířil v roce 2021 z Pardubic. O dva roky prodloužil kanadský zadák Rhett Holland (30).

V tomto ročníku si Ďaloga připsal ve 26 zápasech devět bodů za devět asistencí. "Ahoj Komeťáci, chtěl bych vám popřát veselé Vánoce a šťastný Nový rok, chtěl bych vám říct takovou novinku. Podepsal jsem s Kometou na další sezonu, takže se budeme vídat dál. Těším se na to a mějte se hezky," řekl Ďaloga ve videu na instagramu.

Rodák ze Zvolenu hrál v extralize i za pražskou Spartu. V české nejvyšší soutěži nastupuje devátou sezonu a v 367 zápasech nasbíral 118 bodů za 31 branek a 87 přihrávek. Účastník šesti mistrovství světa a dvou olympijských her působil také ve slovenské extralize v mateřském Zvolenu a Spišské Nové Vsi a v KHL v Kazani, Slovanu Bratislava, Kunlunu a Dinamu Riga i ve Švédsku v celku Mora IK.

Zůstává i Holland

"Ahoj Komeťáci, chtěl bych vám popřát veselé Vánoce a šťastný Nový rok. Mohu vám oznámit zajímavou novinku, že za vás budu bojovat další dva roky. Nemůžu se dočkat, až se uvidíme na stadionu," uvedl Holland ve videopříspěvku na instagramu.

Holland přišel do Brna v lednu 2021 z Pardubic a v aktuální sezoně odehrál za Kometu 27 zápasů bez bodového zisku. Celkem má rodák z Calgary v extralize na svém kontě 319 utkání s bilancí 11 branek a 31 asistencí.