Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Koloc se vrací z automobilového důchodu a bude po 25 letech závodit. Nahradí dceru

Koloc nezávodil dlouhé roky.
Koloc nezávodil dlouhé roky.Profimedia
Bývalý evropský šampion v závodech tahačů Martin Koloc (57) se po 25 letech vrátí do soutěžního vozu. O víkendu nahradí dceru Aliyyah, která v minulých dnech podstoupila plánovanou operaci, za volantem speciálu RedLined REVO T1+ v tradičním etapovém závodu HunGarian Baja.

"Letos se aktivně účastním testovaní auta a podílím se na jeho vývoji. Protože Aliyyah šla na plánovaný zákrok a vývoj nesmí přestat, rozhodl jsem se ji teď v Maďarsku nahradit. Není to jen nějaký hec. Cítil jsem, že ve vývojovém programu jsem byl přínosem. Dosáhli jsme zlepšení hlavně na podvozku," uvedl v tiskové zprávě Koloc, šéf týmu Buggyra ZM Racing.

Sedmapadesátiletý Koloc ovládl kontinentální šampionát tahačů v letech 1995 a 1996, řadu let už ale nezávodí. Teď se bude muset vypořádat s jízdou v terénu, navíc jej čeká spolupráce s navigátorem. Po jeho boku usedne Vlastimil Miksch, kterého také čeká premiéra.

"Absolvovali jsme spolu jedenáct testovacích dnů. Zatím navigoval jen teoreticky, takže teď si to vyzkoušíme v závodním tempu. Počítáme s možnými chybami, ale nám nejde o výsledek. Důležité jsou najeté závodní kilometry. Máme na autě připravené další novinky, hlavně na podvozku," vysvětlil šéf týmu a pilot v jedné osobě.

HunGarian Baja je součástí Evropského poháru v cross country bajas. Pojede se v pátek a v sobotu v prostoru největší vojenské střelnice ve střední a východní Evropě.