Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kneblová i Přindiš si na SP v Krakově shodně dopádlovali pro stříbro v kayakcrossu

Vít Přindiš zopakoval druhé místo z pátečního závodu kajakářů.
Vít Přindiš zopakoval druhé místo z pátečního závodu kajakářů.Profimedia
Vít Přindiš (35) i Tereza Kneblová (21) získali na Světovém poháru vodních slalomářů v Krakově stříbro v kayakcrossu. Česká výprava tak v Polsku na posledním závodu před olympijskými hrami vybojovala pět medailí, Přindiš dnes zopakoval druhé místo z pátečního závodu kajakářů.

Zlatý hattrick v Krakově dovršila australská hvězda Jessica Foxová, jež v předchozích dvou dnech dominovala závodům na kajaku i kanoi. Lepší než Přindiš byl v dnešním finále kayakcrossu Švýcar Martin Dougoud.

Přindiš v Krakově startoval jen pár dnů po Světovém poháru v Praze, kde se marně snažil vybojovat v kayakcrossu olympijské místo. Na domácí trati v Troji se to nepodařilo minulou neděli ani Kneblové a oba si dnes částečně zklamání vynahradili.

České barvy měly ve finále žen dvojnásobné zastoupení, Kateřina Beková skončila čtvrtá a vede hodnocení nové olympijské disciplíny ve Světovém poháru. Vedle dvou Přindišových medailí a stříbra Kneblové se o zbývající bronzy postarali kajakář Jakub Krejčí a kanoistka Martina Satková.

Účastníci her v Paříži Jiří Prskavec, Lukáš Rohan, Gabriela Satková a Antonie Galušková v dějišti loňského mistrovství Evropy Krakově nestartovali.