Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Klopp po vyřazení Liverpoolu: Real kontroloval hru. Zkušenosti z nich dělají favorita

Zachmuřený Jürgen Klopp během utkání v Madridu.
Zachmuřený Jürgen Klopp během utkání v Madridu.AFP
Smutný, ale uvědomělý. Jürgen Klopp (55) předstoupil po vyřazení Liverpoolu před novináře v tiskovém středisku na stadionu Santiaga Bernabéua, aby rozebral neúspěch svého týmu v souboji s Realem Madrid. A pochopitelně moc dobře věděl, že už před zápasem byla pozice Reds po porážce 2:5 na Anfieldu velice složitá.

Klopp věděl, že by jeho tým musel soupeře absolutně šokovat. "Museli bychom předvést mimořádný výkon, což se nepodařilo. Real kontroloval hru a vytvářel si lepší šance. Pokud přes něj chcete postoupit, musíte být vynikající."

V Lize mistrů tak zbyla po středečním večeru už jen elitní osmička. "Ten, kdo chce soutěž vyhrát, musí porazit nejlepší. Teď už zbývají jen velmi silné týmy," řekl Klopp a vzápětí označil Real za horkého kandidáta na další prvenství: "Vzhledem ke zkušenostem a sebevědomí, které mají, jsou favorité."

Kloppa vypadnutí z milionářské soutěže pochopitelně velmi mrzí. Účast mezi evropskou smetánkou je totiž podle něj každou sezonu zásadní. "Je to velmi důležité. S historií, kterou v této soutěži máme, obvykle začínáme s myšlenkou na vítězství. Několikrát jsme se dostali do finále, v posledních letech třikrát. Abyste soutěž vyhráli, musíte být vynikající, a to jsme dnes nebyli. Proto jsme vypadli."

Ještě lépe než Liverpool zvládá těžké chvíle na evropské scéně právě Bílý balet, který oslavil už 300. zápas v Lize mistrů. "Jsou zvyklí skvěle zvládat utkání v evropských pohárech. Uvidíme, jestli dokážou vyhrát i letos. Budou to zajímavé souboje, bohužel je budeme sledovat z uctivé vzdálenosti," dodal Klopp.

Úspěšný kouč však zatím nepříliš vyvedenou sezonu za hlavu neháže. "Zatím to byla opravdu zvláštní sezona. Proti Manchesteru jsme předvedli velmi dobrý výkon, zatímco proti Realu Madrid velmi špatný. Pokud zvládneme tři ze tří dalších zápasů, ti před námi pocítí náš dech," pronesl Klopp směrem k nadcházejícím bitvám v Premier League.

K jeho potěšení se po zápase jako gesto velkého respektu rozezněla vyprodaným Santiagem Bernabéu hymna You’ll Never Walk Alone. "Je to velmi pěkné gesto. Jsme dva velkokluby, které se často potkávají. Vzájemný respekt je maximální."

Více o zápase Real Madrid – Liverpool