Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kladno brzy představí nového trenéra. Hokejisty nově povede Vejvoda mladší

Hlavním trenérem Kladna se stane Otakar Vejvoda mladší.
Hlavním trenérem Kladna se stane Otakar Vejvoda mladší.Profimedia
V nové extraligové sezoně povede hokejisty Kladna jako hlavní kouč Otakar Vejvoda mladší (50), který posledních sedm let trénoval ve švédském Lidingö tým do 18 let. Bývalý útočník a mistr světa z roku 1996 nahradí Davida Čermáka (51). Klub hrajícího majitele Jaromíra Jágra (50) zatím informace ČTK oficiálně nepotvrdil. Realizační tým spolu s posilami chystají Středočeši představit příští týden.

"Na příští týden chystáme tiskovou konferenci, kde přestavíme nový realizační tým a další novinky," řekl ČTK tiskový mluvčí Rytířů Lukáš Jůdl. Vejvoda už ale dnes vedl část týmu Rytířů ještě bez Jágra či kapitána Tomáše Plekance a dalších opor na tréninku na ledě v Mělníku, kterým si kladenský klub zpestřil stále probíhající suchou přípravu.

Nechyběli ani asistenti Jiří Burger, který u týmu pokračuje, a Miroslav Mach, jenž naposledy působil jako hlavní kouč v prvoligovém Ústí nad Labem. Ti už vedli mužstvo v letní přípravě na suchu před Vejvodovým příletem ze Stockholmu. Vejvoda žije ve Švédsku už od působení v AIK Stockholm, kam s reprezentačními spoluhráči Pavlem Paterou a Martinem Procházkou odešel před ročníkem 1996/97.

Vejvoda, který se s Jágrem zná od dětství, vyrůstal s ním a hrál už za PZ Kladno, půjde v mateřském Kladně ve šlépějích svého otce Otakara Vejvody staršího nejen jako hráč, ale i jako kouč. Bývalý obránce Jihlavy, Sparty a Crvené zvezdy Bělehrad vedl Kladno jako hlavní kouč v sezoně 1992/93 i v ročnících 1998/99, 1999/2000, 2009/10 a 2010/11.

Čermák v minulé sezoně vybojoval s Kladnem záchranu v baráži proti Jihlavě po konečném 14. místě v extralize a s Rytíři se rozloučil už před čtvrtrokem po čtyřech ročnících. V květnu podepsal smlouvu jako nový asistent trenéra, hlavní skaut a sportovní ředitel akademie Motoru České Budějovice.