Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karlovy Vary přemohly Olomouc 3:2. Kohouty dvěma góly sestřelil Kohout

Karlovy Vary si v dohrávce zápasu 4. kola extraligy poradily s Olomoucí.
Karlovy Vary si v dohrávce zápasu 4. kola extraligy poradily s Olomoucí.Profimedia
Extraliga se po reprezentační pauze vrátila dohrávkou zápasu 4. kola mezi Karlovými Vary a Olomoucí, který byl na konci září odložen kvůli porouchané rolbě. Tentokrát stroj na úpravu ledové plochy hokejistům nezacláněl, a tak se hrálo. Energie během dvou třetin utekla na rozdíl tří gólů, Kohouti v poslední části už jen snížili na 2:3. Za domácí se dvakrát prosadil útočník s přiléhavým jménem Martin Kohout (27), který přidal i asistenci.

Karlovy Vary – Olomouc 3:2

V barvách Energie se poprvé představil finský obránce Joona Huttula, který přišel po konci angažmá v Hradci Králové. Západočeši se už ve 3. minutě ujali vedení, když se puk po nahození Tomáše Redlicha od Kohoutovy brusle dostal za záda Jakuba Sedláčka.

Zvýšit mohl Ondřej Beránek, ale jeho prudká střela z levého křídla se nevešla mezi tyče olomoucké branky. Ve 22. minutě při samostatném nájezdu na Sedláčka nevyzrál Petr Koblasa, ale o minutu později se po několika odrazech dostal k puku Redlich a střelou do růžku upravil na 2:0.

Olomouc pak zvýšila aktivitu, z které však vyplynula jediná větší příležitost Jiřího Ondruška, kterou Štěpán Lukeš včasným sklepnutím betonů zneškodnil. Ve 37. minutě se podruhé do listiny střelců zapsal Kohout, který zády k brance pohotově tečoval nahození od modré čáry.

Třetí třetina přinesla drama. Nástupem Jana Lukáše do branky získali hosté nový impulz. Ve 46. minutě sebral Lukešovi čisté konto Jan Bambula a v čase 48:17 snížil na 2:3 Petr Strapáč, po jehož nahození od mantinelu si Huttula srazil puk do vlastní branky. Domácí těsný náskok uhájili i v 54 sekund trvající power play také díky Lukešovi.

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyFlashscore