Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanonýra Haalanda dali v Manchesteru City dohromady a zranění už ho netrápí

Haaland nechal zapomenout na zranění z minulé sezony.
Haaland nechal zapomenout na zranění z minulé sezony.Reuters
Trenér Manchesteru City Pep Guardiola (51) prohlásil, že Erling Haaland (22) překonal problémy se zraněním, které ho v posledních sezonách brzdily. Zároveň obhajoval rozhodnutí klubu poslat s útočníkem na mezinárodní turnaj i fyzioterapeuta.

Haaland, který přišel do City z bundesligové Borussie Dortmund, se v minulé sezoně potýkal se zraněním ohýbače kyčelního svalu, nicméně v této sezoně naskočil do všech sedmi zápasů Manchesteru City v Premier League a vstřelil 11 gólů.

Na otázku, zda s norským útočníkem během mezinárodní přestávky cestoval i klubový fyzioterapeut Mario Pafundi, Guardiola novinářům odpověděl: "Není to nic divného. Když se konají akce jako evropské poháry nebo mistrovství světa, jezdí s hráči mnoho fyzioterapeutů."

"Vždycky jsem klubu říkal, že každé oddělení v týmu je důležité, ale nejdůležitější jsou fyzioterapeuti. Ti se o hráče starají," dodal Guardiola, který hovořil před nedělním derby s Manchesterem United.

"Erling v minulé sezoně v Dortmundu hodně bojoval, většinu roku byl zraněný. Přijel sem s problémy po malé operaci v létě. Pak začal pracovat s Mariem, s (Manuelem) Ricem a dalšími kluky. Díky nim a samozřejmě i díky jeho pracovní morálce může pravidelně hrát, což v minulé sezoně nebylo možné. Mario s Erlingem mají dobrý vztah a on ho požádal, aby s ním jel do Norska, což se také stalo," prohlásil zkušený trenér Manchesteru City.

O víkendu čeká svěřence Pepa Guardioly prestižní duel s městským rivalem United. V případě, že se jim podaří utkání vyhrát a vedoucí Arsenal neporazí Tottenham, může se Manchester City vrátit do čela Premier League.

Preview zápasu Man. City - Man. United

Tabulka Premier League