Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejlepší český výsledek dosavadního průběhu her. Rohan si dopádloval pro šesté místo

Lukáš Rohan stříbro z Tokia neobhájil.
Lukáš Rohan stříbro z Tokia neobhájil.Profimedia
Vodní slalomář Lukáš Rohan (29) obsadil v závodě kanoistů na olympijských hrách v Paříži šesté místo a neobhájil stříbrnou medaili z Tokia. Postaral se ale o dosud nejlepší český výsledek na letošních hrách.

Z vítězství se radoval domácí Nicolas Gestin, který ve Vaires-sur-Marne ovládl kvalifikaci, semifinále i finále. V závěrečné jízdě porazil druhého Brita Adama Burgesse o propastných 5,48 sekundy. Bronz získal Slovák Matej Beňuš.

"Z dneška mám vlastně obrovský zážitek a nechci si ho nějak kazit. Když jel Nico Gestin, tak jsem si to vlastně hrozně užíval. To, co tady francouzští fanoušci předvádějí, je fakt neskutečné," řekl Rohan českým novinářům.

Finálové pořadí.
Finálové pořadí.Enetpulse

"Kéž by vodní slalom takovou kulisu zažíval víckrát. Nechci si to kazit tím, že budu na sebe nějak naštvaný. Až se podívám na video, tak na sebe naštvaný budu, ale je to jenom sport," prohlásil.

Devětadvacetiletý Rohan zajel v semifinále desátý čas a v bojích o medaile se tak vydal na trať vydal jako třetí. Ani tentokrát se nevyvaroval doteku branky, dvousekundovou penalizaci dostal hned na úvod. Zbytek závodu ale český reprezentant zvládl čistě a v cíli se zařadil na průběžně druhé místo za Beňuše.

Další závodníci, mezi kterými byl i obhájce zlata Benjamin Savšek ze Slovinska, také chybovali a Rohan se dlouho držel na pomyslných stupních vítězů. Porazila jej až nejlepší čtveřice ze semifinále. Před šestatřicetiletého Beňuše se ale dostal pouze Burgess a poté suverénní Gestin. Čtyřiadvacetiletý Francouz dokázal ve finále vylepšit ještě o téměř dvě sekundy svůj semifinálový čas. Bez trestných sekund by Rohan skončil druhý.

Medailové pořadí OH v Paříži