Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kane si otevřel účet na dalším stadionu a Tottenham ovládl souboj o pátou příčku

Kane dal ve Fulhamu svůj 199. gól v Premier League.
Kane dal ve Fulhamu svůj 199. gól v Premier League.AFP
Tottenham dal ve 21. kole Premier League zapomenout na nedávné nezdary a na hřišti Fulhamu zvítězil 1:0. Ačkoliv Kohouti nedominovali, mohli se spolehnout na tradičního zachránce Harryho Kanea (29), který se 199. ligovou trefou v kariéře před přestávkou postaral o rozhodující branku. Craven Cottage se tak pro něj stal už 33. místem, na němž v anglické nejvyšší soutěži skóroval. Na více stadionech se v historii soutěže povedlo dát gól jen třem hráčům.

Fulham –⁠ Tottenham 0:1

Úvodní příležitost si ovšem v závěru první dvacetiminutovky zaslouženě připsal domácí výběr. Centr Andrease Pereiry si našel Harrison Reed, zblízka ale napálil jen dobře postaveného Huga Llorise. Otěže zápasu začali po dobrém úvodu domácích přebírat Kohouti, kteří se usadili na míči a postupně začali soupeře dostávat pod tlak.

Chalupářům se však nadále dařilo využívat nedůrazů v hostující obraně a po jednom z nich se opřel do míče Willian, francouzský veterán v bráně byl ale opět připraven. Radost tak krátce před odchodem do šaten vypukla v druhém táboře, když Heung-Min Son popostrčil míč Kaneovi, a ten svým typickým obstřelem ke vzdálenější tyči vsítil první branku utkání.

Statistiky zápasu Fulham –⁠ Tottenham
Statistiky zápasu Fulham –⁠ Tottenham Opta by Stats Perform

Vedoucí gól zjevně hosty uklidnil, a ti se tak vrátili na hřiště s výrazně sebejistějším výkonem, který mohl okořenit v 57. minutě pojišťující trefou opět Kane. Ten z malého vápna hlavičkoval nikým nehlídaný, skvělým zákrokem se ale prezentoval Bernd Leno v brance Fulhamu.

Další výraznější příležitost si v 76. minutě připsali hráči v bílých dresech, avšak Aleksandar Mitrovič svou hlavičku poslal nad břevno. Těsně před koncem pak své štěstí zkoušel ještě Manor Solomon, toho ale vychytal Lloris, čímž uhájil těsný náskok pro svůj tým a udržel průběžnou pátou pozici v tabulce.

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueLivesport