Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanár, pak postup. Martincová zvládla obrat ve Washingtonu, Ósakaová zažila vítězný návrat

Aktualizováno
Kanár, pak postup. Martincová zvládla obrat ve Washingtonu, Ósakaová zažila vítězný návrat
Kanár, pak postup. Martincová zvládla obrat ve Washingtonu, Ósakaová zažila vítězný návratProfimedia
Česká Tenistka Tereza Martincová (27) v prvním kole ve Washingtonu porazila 0:6, 6:4 a 6:4 Číňanku Sin-jü Wang (20) a po pěti zápasech vyhrála. Její další soupeřkou bude bývalá světová jednička Viktoria Azarenková (33) z Běloruska.

Tereza Martincová v prvním setu dostala "kanára", ale dokázal se z něj oklepat. Druhý set sice česká hráčka začala ztraceným servisem, ale nakonec dokázala srovnat na 1:1.

V rozhodujícím setu Martincová pustila soupeřku do vedení 3:1, skóre však opět otočila a postoupila do druhého kola, kde ji čeká Azarenková. Jediný dosavadní zápas s vítězkou dvou grandslamů loni prohrála.

Podívejte se na statistiky z utkání Martincová - Wang Sin

Martincová vyhrála od srpnového semifinále v Nottinghamu, které nedohrála kvůli zranění. Poté čtyřikrát za sebou vypadla v prvním kole včetně turnaje v Praze, kde obhajovala loňské finále.

Ósakaová se vrátila vítězstvím

Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (24) při návratu na kurty po více než dvouměsíční pauze vyhrála. V prvním kole v San Jose porazila 6:4, 3:6 a 6:1 čínskou tenistku Čeng Čchin-wen.

"Ve třetích setech si vždycky věřím. A myslím, že ve zkušenostech byl největší rozdíl," řekla čtyřiadvacetiletá Japonka, která naposledy hrála květnové Roland Garros a poté kvůli zranění achilovky vynechala celou část sezony na trávě včetně Wimbledonu.

V dalším kole čtyřnásobná grandslamová vítězka, které nyní v žebříčku patří až 41. místo, nastoupí proti osmnáctileté Američance a finalistce letošního French Open Cori Gauffové.