Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanada porazila i Finsko a ovládla skupinu A, čtvrtfinále si zahraje i Švýcarsko.

Aktualizováno
Kanaďané jsou na domácím MS stále stoprocentní.
Kanaďané jsou na domácím MS stále stoprocentní.Profimedia
Hokejisté Švýcarska zaplnili poslední volné místo ve čtvrtfinále na mistrovství světa hráčů do 20 let v Edmontonu. Ve skupině B v souboji celků, které dosud na turnaji nebodovaly, porazili Rakousko 3:2. Skupinu A ovládli bez ztráty bodu hráči Kanady, kteří zvítězili nad Finskem 6:3. Ve čtvrtfinále je čeká v noci na čtvrtek od 1:00 našeho času právě Švýcarsko. Finové se ve středu od 18:00 utkají s Německem, které v souboji o druhé místo ve skupině B podlehlo Švédsku 2:4.

Skóre otevřeli v 9. minutě Rakušané. Pokus Oskara Maiera se odrazil od pravé tyče a Noaha Patenaudea z dorážky překonal Leon Wallner. V čase 17:31 vyrovnal v přesilové hře Joshua Fahrni a v 35. minutě otočil stav Jonas Taibel. Rakušané smazali ztrátu 25 sekund před koncem druhé části díky gólu Iana Scherzera.

V 56. minutě dostal Lorenz Lindner za zákrok u mantinelu na Taibela trest na pět minut a do konce utkání a po 49 sekundách dlouhé přesilovky rozhodl Attilio Biasca.

Statistiky utkání Švýcarsko - Rakousko

Kanada vedla v souboji dosud neporažených celků nad Finskem v 18. minutě už 3:0. V čase 6:21 otevřel skóre Brennan Othmann tečí střely Olena Zellwegera, potom se prosadil Tyson Foerster po průniku Ridlyho Greiga a střelou z pravého kruhu překonal Leeviho Meriläinena Connor Bedard, favorit draftu NHL v příštím roce.

Finové snížili 57 sekund před koncem první třetiny díky Samueli Heleniusovi, ale po 31 vteřinách druhého dějství vrátil domácím tříbrankový náskok z dorážky Greig. V 37. minutě využil přesilovou hru kanadský kapitán Mason McTavish, který si sedmým gólem na turnaji upevnil pozici nejlepšího střelce a s 13 body vede i produktivitu.

Ve 44. minutě se po střele Topiho Niemeläho a teči Joakima Kemella radovali Finové, kteří v čase 56:23 po přesilovkové kombinaci zakončené úspěšnou střelou Robyho Järventieho vykřesali naději snížením na 3:5. Při power play ale dovršil výsledek 107 sekund před koncem do prázdné branky William Dufour.

Kompletní statistiky z utkání Kanada - Finsko

Švédové museli proti Němcům přesně po čtyřech minutách dohánět ztrátu po brance Benneta Rossmyho, ale ještě v první třetině otočili stav na 3:1. V čase 5:52 využil početní výhodu Oskar Olausson a mezi 13. a 14. minutou během 90 sekund skórovali Daniel Ljungman s Oskarem Magnussonem.

V čase 45:46 pojistil náskok v další přesilové hře svým druhým gólem v utkání Ljungman a osm sekund před koncem už jen zkorigoval výsledek Luca Münzenberger.

Kompletní statistiky z utkání Švédsko - Německo

Švédové budou hrát ve středu od 21:30 s Lotyšskem. Čeští reprezentanti už měli o souboji s obhájci zlata ze Spojených států amerických jasno po minulém hracím dnu, nastoupí proti nim ve čtvrtek ve 4:30.

Zápasový program play off na MS U20