Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus – AS Řím. Stydím se za vás, řekl o půli Mourinho a vybičoval tým k vyrovnání

José Mourinho se za výkon svého týmu v prvním poločase styděl.
José Mourinho se za výkon svého týmu v prvním poločase styděl.Profimedia
Šlágr 3. kola italské Serie A nabídl dva zcela rozdílné poločasy. V tom prvním dominoval domácí Juventus, jehož nadvládu korunoval hned zkraje zápasu parádní trefou Dušan Vlahovič. Římané se však zahanbit nenechali a z Turína odjeli s bodem. A to především díky druhé půli, v té první totiž jako by na hřišti nebyli. "O poločase jsem hráčům řekl, že se za ně stydím," pronesl po zápase trenér AS Mourinho.

Zápas začal ve velkém stylu, když už ve druhé minutě otevřel skóre impozantní střelou z přímého kopu Dušan Vlahovič. A Juventus byl na koni. Svého soupeře jasně přehrával, ke své smůle však nedokázal vstřelit další gól.

To byla zásadní chyba, neboť svěřenci trenéra Josého Mourinha vstoupili podle očekávání do druhé půle jako vyměnění. "O poločase jsem svým hráčům řekl, že se za ně stydím. Nemůžeme sem přijet a hrát takhle," uvedl na pozápasové tiskovce portugalský kouč.

"Neudělali jsme vůbec nic, měli jsme pouze štěstí," poukázal Mourinho na fakt, že jeho svěřenci ztráceli pouze jednu branku a vzápětí dodal: "Ve druhém poločase to byl úplně jiný tým."

Statistiky zápasu Juventus – AS Řím

A proslovem týmu očividně pomohl. V 69. minutě totiž přišlo vyrovnání, když se po přiťuknutí Dybaly prosadil anglický reprezentant Tammy Abraham. Římané tak z Turína nakonec odvezli bod.

Pro AS to byl nakonec ze stadionu, kde má hrozivou bilanci, dobrý výsledek. Domácí však musí být zklamaní, že z dominantního výkonu v prvním poločase nevytěžili více než pouhý bod.

Tabulka Serie A