Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus – AS Řím. Poslední tři bitvy: Zuřící Mourinho a penaltové prokletí Římanů

Juventus – AS Řím. Poslední tři bitvy: Zuřící Mourinho a penaltové prokletí Římanů
Juventus – AS Řím. Poslední tři bitvy: Zuřící Mourinho a penaltové prokletí ŘímanůProfimedia
V dosavadních dvou odehraných kolech nového ročníku Serie A nenašli fotbalisté Juventusu Turín a AS Řím přemožitele, to se ale v sobotu večer pravděpodobně změní. Oba rivalové se postaví proti sobě a v roli favorita budou na Allianz Stadium vybíhat hráči domácí "Staré dámy". Poslední tři vzájemné duely ovládli v jasném skóre 7:3. Jaké byly?

6. února 2021, Juventus – AS Řím 2:0

Střely celkem ve 2. poločase: 0:10.

Začátek vítězné éry Juventusu nad AS, která aktuálně čítá tři zápasy. Portugalec Cristiano Ronaldo oslavil den předtím 36. narozeniny a jeho jubileum vybídlo mnohé novináře k nejrůznějším pojednáním o tom, jak už nedominuje jako dřív. A slavná sedmička? Soupeře nazítří porazila prakticky sama… Na začátku se Ronaldo trefil umístěnou ranou z hranice šestnáctky a 13. gólem si upevnil vedení v tabulce střelců.

Pak ještě další bombou orazítkoval břevno a když mu v závěru Kulusevski přihrál před prázdnou branku, sebral mu druhou gólovou radost zadák Římanů Ibaňez, jenž se vrhl do dráhy pasu a srazil si jej do vlastní sítě. Domácí tak vítězství pojistili navzdory faktu, že za celý druhý poločas ani jednou nevystřelili, a to ani mimo.

Statistiky utkání

17. října 2021, Juventus – AS Řím 1:0

Zblokované střely: 0:6.

Duel rozetnula kuriózní trefa Moiseho Keana, jenž byl v Turíně čerstvě na hostování z Evertonu. Útočník podskočil centr, ten ale zasáhl vedle skákající spoluhráč Bentancur, nepřesnou hlavičkou trefil Keana a od jeho čela míč doputoval do branky. Abraham sice na konci prvního poločasu vyrovnal, ale ještě předtím rozhodčí odpískal penaltu, což bylo pro Římany špatné vyústění celé situace. 

Francouz Veretout, jenž předtím proměnil 13 pokutových kopů po sobě, totiž proti Szczesnému neuspěl. Brankáři, který strávil v červenožlutém dresu dvě sezony a pod Alpy se přemístil právě z Říma, v utkání výrazně pomohli defenzivní hráči. Zblokovali šest střel a Juventus vyhrál v Serii A počtvrté po sobě, což se mu povedlo po roce a půl. 

Statistiky utkání

9. ledna 2022, AS Řím – Juventus 3:4

Zásahy brankářů: 1:4.

Úchvatná bitva, jež se brzy zařadí do zlatého fondu italské ligy. Domácí vedli 20 minut před koncem 3:1, pak ovšem zaplatili daň za svůj fyzicky náročný styl, jímž Juventus drželi dlouho při zemi. A Allegriho svěřenci během sedmi minut otočili na 4:3. Show mohla mít ještě jeden dějový zvrat: De Ligt totiž v závěru zahrál v pokutovém území rukou, dostal červenou kartu, ovšem AS nevyužilo ani přesilovku, ani penaltu. 

Pellegrini ji kopl lajdácky, jako by ani nechtěl dát gól, Szczesny neměl moc problémů jeho pokus chytit. Kouč Mourinho nevěřil svým očím a po zápase se obul do svých hvězd, že mají příliš vysoké ego a nízkou psychickou odolnost. Vášně rozproudil i drsný faul zezadu Maitlanda-Nilese na Chiesu, turínský rychlík má od té doby zničené koleno a nehraje.

Statistiky utkání