Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Johaugová je zpět, čtrnáctinásobná mistryně světa v běhu na lyžích chce na domácí MS

Johaugová se vrátila ze sportovního důchodu.
Johaugová se vrátila ze sportovního důchodu.Reuters
Čtrnáctinásobná mistryně světa v běhu na lyžích Therese Johaugová (36) ohlásila po více než dvouleté pauze návrat do vrcholového sportu. Norka na sociálních sítích oznámila, že bude usilovat o start na domácím mistrovství světa, které bude na přelomu února a března 2025 hostit Trondheim. V rámci nominačních bojů tak bude muset v nadcházející sezoně závodit i ve Světovém poháru.

"Po dvou rušných letech mimo běžecké stopy chci dát šanci svému snu o závodění na mistrovství světa na mých domácích tratích," napsala čtyřnásobná olympijská šampionka. "V roce 2022 jsem pověsila běžky na hřebík, protože jsem chtěla založit rodinu. Dál jsem ale trénovala, protože mě to hrozně baví," dodala Johaugová, jež vloni v květnu přivedla na svět první dítě.

O tom, že má stále vynikající formu, přesvědčila už letos březnu. Na mezinárodním domácím šampionátu v Lillehammeru, kde si vyzkoušela první ostrý start po pauze, ovládla suverénně závod na 30 km volnou technikou.

Konkurence v ženské reprezentaci nebyla v posledních letech největší. Nejlepší Norkou v celkovém hodnocení uplynulého ročníku Světového poháru byla na osmém místě Heidi Wengová. V první dvacítce byly jen dvě další běžkyně.