Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jiříčkův přílet komplikuje počasí. Měl by stihnout zápas s Kanadou, říká manažer dvacítky

Jiříčkův přílet komplikuje počasí. Měl by stihnout zápas s Kanadou, říká manažer dvacítky
Jiříčkův přílet komplikuje počasí. Měl by stihnout zápas s Kanadou, říká manažer dvacítkyProfimedia
Počasí v Severní Americe stále komplikuje přílet Davida Jiříčka (19) do dějiště hokejového mistrovství světa juniorů. Český obránce, hrající za klub Cleveland Monsters v AHL, se měl původně připojit k týmu Radima Rulíka (47) ještě před Štědrým dnem, kvůli nevyhovujícím povětrnostním podmínkám ve Spojených státech amerických a Kanadě bylo ale zrušeno několik tisíc letů včetně toho Jiříčkova.

Vedení české dvacítky tak musí pro plzeňského odchovance zajistit nový spoj do Halifaxu. "Situace okolo letů v Severní Americe je teď opravdu hodně složitá. Davidovi Jiříčkovi nejprve zrušili let z Clevelandu 23. prosince. Nakonec by za námi do Halifaxu měl přiletět až 25. prosince večer nebo v noci místního času. Pokud vše půjde podle plánu, měl by stihnout ranní rozbruslení před zápasem s Kanadou a do našeho prvního utkání mistrovství světa by měl nastoupit. S jistotou ale budeme moct vše potvrdit, až za námi skutečně dorazí," komentuje situaci okolo Jiříčka manažer české juniorské reprezentace Otakar Černý.

Počasí zkomplikovalo i odlet Ondřeje Chabady a Ondřeje Bechera, kteří už v přípravě českého výběru na MS U20 nepokračují, nakonec ale strávili štědrovečerní večeři s týmem a z Halifaxu odletí, jakmile pro ně bude zajištěn nejbližší spoj.

Kompletní progam MS U20

Program české dvacítky na MS
Program české dvacítky na MSLivesport