Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jemelka odehrál dva dny po přestupu celý zápas a po výhře smekl před Hradcem

Václav Jemelka si start do plzeňského angažmá užívá, proti Hradci podal spolehlivý výkon.
Václav Jemelka si start do plzeňského angažmá užívá, proti Hradci podal spolehlivý výkon.Profimedia
Pouhé dva dny po přestupu z Olomouce si Václav Jemelka (27) odbyl premiéru v základní sestavě Plzně. A pořádně ostrou, dlužno dodat. "Byl to hrozně těžký zápas, jsem strašně šťastný, že jsme to zvládli do vítězného konce," oddechl si reprezentační obránce po vydřené výhře 2:1 nad oslabeným, ale houževnatým Hradcem Králové.

"Zápas byl těžký jak pro nás celkově, tak samozřejmě i pro mě, protože jsem přišel teprve nedávno. Ale takový zápas jsme očekávali," vyprávěl Jemelka na tiskové konferenci. Východočeši sice ve svém mladoboleslavském azylu od 29. minuty hráli v oslabení po vyloučení Vojtěcha Smrže, ale na vedoucí gól hostujícího Tomáše Chorého ještě před pauzou zareagoval Filip Kubala.

O těsném vítězství úřadujících mistrů rozhodl až v 84. minutě střídající Václav Pilař. "Hradec je fakt skvěle organizovaný, brání výborně, nevypustí žádný souboj. Klobouk dolů před nimi, i o deseti nám hodně zatápěli, takže velice důležité tři body pro nás," těšilo posilu ze Sigmy.

Tabulka FORTUNA:LIGY

Viktoria část utkání hrála na tři obránce, což Jemelkovi nečinilo větší obtíže. "Už na tréninku jsme řešili, že bychom do takové rozestavení mohli jít. Pro mě to není nic nového. My jsme na trojku hrávali v Olomouci i v reprezentaci, takže jsem s tím problém neměl. Bylo to trenérovo rozhodnutí, takhle to postavil a já jsem hlavně rád, že jsem mohl hrát."

Start angažmá v Plzni, s níž si zahraje i play off Ligy mistrů, si hodně užívá. "Jsem samozřejmě strašně šťastný, že to tak dopadlo. Moc se na těším, že si tohle můžu vyzkoušet. Určitě je to splnění snu," přiznal. "Už jsem z Olomouce, neříkám, že dlouhodobě chtěl odejít, ale chtěl jsem udělat další krok v kariéře. Myslím, že budu mít odsud blíž do reprezentace. Teď už to bude jenom na mně. Doufám, že se s tím poperu a bude to dobré," dodal.

Výsledky a statistiky 3. kola FORTUNA:LIGY