Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden zápas a návrat, Vrána znovu míří z Detroitu na farmu do Grand Rapids

Jakub Vrána po jednom utkání míří zpátky na farmu.
Jakub Vrána po jednom utkání míří zpátky na farmu.Profimedia
Český útočník Jakub Vrána (26) se po jednom zápase v NHL v dresu Detroitu vrátil na farmu. Podle informací webu capfriendly.com odeslalo vedení Red Wings reprezentanta do nižší AHL do týmu Grand Rapids Griffins.

Vrána od října do poloviny prosince loňského roku podstoupil asistenční program NHL a hráčské asociace NHLPA, který pomáhá hokejistům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a dalších záležitostí. Na konci roku jej Detroit poslal na farmu.

V AHL odehrál pražský rodák 17 zápasů, ve kterých vstřelil šest branek a přidal pět asistencí. V minulém týdnu se Vrána dočkal pozvánky do hlavního týmu a v úterý nastoupil poprvé za Red Wings ve Washingtonu, kde zahájil kariéru v kanadsko-americké soutěži a v roce 2018 získal i Stanleyův pohár. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa hrál ve třetím útoku a na ledě strávil 11 a půl minuty.

Na farmu Vrána putuje podle všeho proto, že se uzdravil švédský útočník Lucas Raymond, který od začátku ledna vynechal šest utkání.