Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jalonen počítá ztráty. Do Švýcarska nejedou Pýcha a Sklenička, tým doplní Zábranský

Aktualizováno
Jalonen počítá ztráty. Do Švýcarska nejedou Pýcha a Sklenička, tým doplní Zábranský
Jalonen počítá ztráty. Do Švýcarska nejedou Pýcha a Sklenička, tým doplní ZábranskýProfimedia
Čeští hokejisté se musejí ve zbytku Švýcarských her obejít bez nemocných obránců Pavla Pýchy (26) z Mladé Boleslavi a Davida Skleničky (26) z Brynäs. Na přesun z Helsinek do Fribourgu se k výběru kouče Kariho Jalonena připojil bek Libor Zábranský (22) mladší z Jukuritu Mikkeli.

Pýcha po přesunu z Prahy do Helsinek neabsolvoval s národním týmem ani čtvrteční rozbruslení a nezasáhl do úvodního duelu s Finskem, který Češi vyhráli 3:2. Sklenička v zápase nechyběl.

Zábranský, syn Jalonenova asistenta, se představil už na listopadovém turnaji Karjala. Ve Fribourgu dostane možnost rozšířit dosavadní počet osmi reprezentačních startů.

Kouč Jalonen poděkoval zástupcům Mikkeli, že mu vyšli vstříc. Jukurit hrál v úterý odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů s Luleou, o den později ligový zápas v Turku a dnes hostí Jyväskylä.

"Je to vždycky o dohodě s kluby. Nechtěl jsem brát hráče z Mountfieldu (Hradce Králové), Rögle, Luley, Zugu a Jukuritu, protože hráli Ligu mistrů. Bez Pýchy a Skleničky jsme měli šest obránců, volal jsem kouči Jukuritu Ollimu Jokinenovi, jestli by bylo možné vzít Libora Zábranského. A on řekl, že je. Že sice mají zápas, ale v pořádku," řekl Jalonen.

"Komunikujeme s kouči. Je to vždycky výhodné pro obě strany. My jim můžeme pomoct, že tady hráči získají sebevědomí. Stejné je to z druhé strany, že oni pomáhají nám. V extralize je to s trenéry stejné. Máme informace, když jsou hráči zranění nebo nemocní. V takovém případě je nemá cenu brát do reprezentace," doplnil Jalonen.