Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hronek v NHL stihl odehrát pouze dvě střídání, pak musel po tvrdém ataku odstoupit

Hronek v NHL stihl odehrát pouze dvě střídání, pak musel po tvrdém ataku odstoupit
Hronek v NHL stihl odehrát pouze dvě střídání, pak musel po tvrdém ataku odstoupitProfimedia
Hokejisté Detroitu podlehli v NHL na ledě Minnesoty 1:4 a jejich obránce Filip Hronek (25) odstoupil z utkání už ve čtvrté minutě po ataku Ryana Reavese (35). Trenér poražených Derek Lalonde upřesnil, že český bek se chtěl vrátit do hry, ale z preventivních opatření jej kvůli možnosti otřesu mozku nepustili zpět.

Minnestoa – Detroit 4:1

Ke střetu došlo v čase 3:03, když Hronek dostal ve vlastním pásmu puk mezi kruhy a rozhlížel se, komu by přihrál. V momentě, kdy otočil hlavu dopředu jej nesmlouvavě poslal k ledu Reaves, po kterém se okamžitě vrhl Jake Walman. Rozhodčí je rozdělili a za zákrok na českého beka nevylučovali, ale v dalším průběhu ještě Hronka mstil v bitce Ben Chiarot.

"Bylo důležité ukázat, že do sebe nenecháme mlátit," prohlásil Chiarot. "Je jedno, že patří k nejtvrdším chlapům v lize. My jednoduše nesmíme dopustit, aby si něco takového dovoloval," podotkl.

Otřesený Hronek se z ledu těžce zvedal a na nose měl krvavý šrám, ale do šatny zamířil po svých. Český zadák odehrál jen dvě střídání. "Otočil hlavu, zatímco držel puk. Nejsem si jistý, co se stalo, ale doufám, že je OK. Nicméně musíte vědět, že když jsem na ledě, nemůžete vést takhle puk," řekl k zákroku Reaves.

Minnesotu vedl k výhře Frederick Gaudreau, který otevřel v 15. minutě skóre z přesilové hry a v závěru při hře Detroitu bez gólmana zpečetil vítězství. Zbývající branky padly v prostřední třetině. Matt Dumba upravil na 2:0. Na druhé straně snížil Elmer Söderblom, ale už za 16 sekund vrátil domácím dvougólový náskok Mats Zuccarello. Dominik Kubalík vyšel naprázdno počtvrté za sebou a připsal si tři záporné body za účast na ledě při inkasované brance.

"Jsem zklamaný z výsledku, ale ne z výkonu," podotkl Lalonde. "Za stavu 2:0 i ve třetí třetině jsme je zatlačili, to je dobré znamení. Ani jsem neměl dojem, že bychom je pustili do hodně šancí. Prohráli jsme ale opět v souboji speciálních formací a podařily se jim dva brejky," zhodnotil zápas. Detroit prohrál počtvrté za sebou.

Přehled zápasu Minnesota – Detroit

Ottawa – Montreal 3:2

Nejprestižnější hokejová liga světa nabídla také zápas mezi Ottawou a Montrealem, kde domácí rozhodli o svém vítězství během druhé třetiny, kterou ovládli 3:0. U všech třech branek si primární asistenci připsal Alex DeBrincat. Hosté sice v závěrečné periodě zápas zdramatizovali díky přesným trefám Dacha a Dvoraka, na srovnání to však už nestačilo. "Ve hře pět na pět jsme měli navrch, ale musíme zlepšit disciplínu. Nechali jsme se často vylučovat," řekl po zápase autor druhé branky Montrealu, Christian Dvorak.

Přehled zápasu Ottawa – Montreal

Calgary – Vancouver 3:4sn

Zajímavý duel byl k vidění mezi Calgary a Vancouverem, přičemž hned úvodní třetina zápasu nabídla čtyři branky. Canucks zásluhou Horvata a Garlanda vedli ve druhé minutě už 2:0, Flames ale stihli během první dvacetiminutovky stav zápasu vyrovanat. Další průběh utkání už nabídl pouze dvě branky, jednu na každé straně, a o osudu tohoto duelu tak nakonec musely rozhodnout nájezdy. V nich byli úspěšnější hosté, když se o jediný úspěšný nájezd postaral Kuzmenko. V dresu Calgary odehrál osm minut Radim Zohorna, výrazněji se však do dějin zápasu nezapsal.

Přehled zápasu Calgary – Vancouver