Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hraji ráda. Je to úžasné, těší Williamsovou. V Torontu oslavila po více než roce výhru

Hraji ráda. Je to úžasné, těší Williamsovou. V Torontu oslavila po více než roce výhru
Hraji ráda. Je to úžasné, těší Williamsovou. V Torontu oslavila po více než roce výhruProfimedia
Po roce a půl zpátky na hardu. Serena Williamsová (40) se v pondělí po dlouhé době opět představila na tvrdém povrchu a v 1. kole tisícovky v Torontu přehrála Španělku Nurii Párrizasovou Díazovou (31) 6:3 a 6:4. Na okruhu tak oslavila vítězství po více než ročním čekání.

Američanka nastoupila ke svému teprve druhému zápasu této sezony. Na úvod Canadian Open vyzvala lucky losera Párrizasovou Díazovou, kterou porazila a postoupila do 2. kola. Připsala si tak první vítězství od loňského Roland Garros, čímž ukončila zhruba 14 měsíců dlouhé čekání: "Jsem ráda, že jsem vyhrála. Už je to hodně dlouho, zapomněla jsem, jaké to je." 

Majitelka 23 grandslamů působila na kurtu uvolněně. Vítězství jí po dlouhé pauze zvedlo sebevědomí, netuší však, kolik zápasů ještě přidá. "Proto se snažím užít si tyhle okamžiky. Je to jako světlo na konci tunelu," řekla Williamsová a dodala: “Přibližuju se mu a nemůžu se dočkat, až jím projdu.

Program WTA Toronto

Úvodní zápas v Kanadě trval dvě hodiny. Zlom nastal ve druhém setu za stavu 4:3 pro Španělku. Williamsová zabojovala a po 25 minutách ovládla stěžějní gam a srovnala na 4:4. Při své desáté účasti v Torontu následně podávala na vítězství. Diazovou porazila sedmi esy, zatímco odvrátila sedm z osmi brejkbolů. “Je skvělé být zpátky v Torontu, nevěděla jsem, jestli tu ještě budu moci hrát,” pronesla po utkání.

Williamsová zde získala svůj první titul v roce 2001, naposledy, potřetí triumfovala na kanadském Masters před devíti lety. Při své poslední účasti v roce 2019 legendární tenistka odstoupila bez boje před branami finále, které přenechala kvůli zranění domácí hráčce Biance Andreescuové.

"Toronto je jedna z mých nejoblíbenějších zastávek na Tour, jsem opravdu šťastná, že tu mohu znovu být," uzavřela návrat na kanadský hard Williamsová, která ve 2. kole vyzve lepší z dvojice Belinda Bencicová a Tereza Martincová.