Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejové přípravy: Litvínov vyhrál v Mnichově, České Budějovice v Linci

Šimon Zajíček si proti vicemistrovi německé ligy připsal 40 zákroků a udržel další čisté konto.
Šimon Zajíček si proti vicemistrovi německé ligy připsal 40 zákroků a udržel další čisté konto.Profimedia
Litvínov porazil v přípravě na nový extraligový ročník v Garmisch-Partenkirchenu EHC Mnichov 2:0. Stěžejní podíl na tom měl čistým kontem gólman Šimon Zajíček (21), který neinkasoval ani ve třetím duelu, do kterého v létě zasáhl. České Budějovice rovněž uspěly za hranicemi, když zvítězily v Linci 4:1.

Zajíček už udržel nulu v úvodní testu 4. srpna na ledě prvoligového Sokolova při výhře 2:0 i o 12 dnů později, kdy Verva doma deklasovala Plzeň 7:0. Proti vicemistrovi německé ligy si připsal 40 úspěšných zákroků. Skóre otevřel po 49 sekundách třetí třetiny kanadský útočník Giorgio Estephan a v 57. minutě pojistil výhru lotyšský obránce Janis Jaks, který po příchodu ze Soči z KHL v litvínovském dresu debutoval.

Přehled zápasu EHC Mnichov – Litvínov

Českobudějovický Motor přivítal Linec před týdnem doma a vyhrál 6:4. V Rakousku se Jihočeši ujali vedení v 16. minutě díky brance lotyšského obránce Kristoferse Bindulise a v čase 36:02 zvýšil v přesilové hře Jakub Valský. Ve 48. minutě se prosadil také v početní výhodě Kanaďan Shawn St-Amant, ale výhru pečetili Jakub Strnad a Vojtěch Tomeček, který skóroval v přesilovce.

Přehled zápasu Linec – České Budeěovice