Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejový souboj univerzit vyzněl lépe pro MUNI, první výhru si připsali Riders

Brněnské derby ovládla MUNI.
Brněnské derby ovládla MUNI.ULLH
Bohatý hokejový týden je minulostí a máme za sebou první TOP zápasy letošního podzimu. Vše začalo v úterý v Ostravě, kde došlo k souboji Ostravské univerzity s Vysokou školou Báňskou TU, dramatický zápas dospěl až do nájezdů. První výhru sezóny zapsaly Pardubice, Akademici se dostali zpět na vítěznou vlnu a Hokejový souboj v Brně vyzněl lépe pro MUNI. Nabitý týden uzavřela sobotní výhra Farmers.

Triumf OSU zařídil Pastor

Poprvé a naposledy se v letošním ročníku proti sobě postavili hokejisté z Ostravské univerzity a Vysoké školy Báňské, kteří normálně reprezentují své město v dresech BO Ostrava. Jedna z klasik Univerzitního hokeje se konala již po jedenácté a letos šlo o pořádnou show. V utkání byla k vidění působivá otočka, Ostravská univerzita prohrávala už 0:3, duel nakonec dotáhla do nájezdů, kde vystřelil výhru David Pastor.

Vítězné mužstvo - OSU.
Vítězné mužstvo - OSU.ULLH

Riders slaví první výhru

Pardubičtí hokejisté se ve středu vydali na dlouhou cestu do Ústí a hned od úvodu zápasu byli lepším celkem na ledové ploše. Ve 4. minutě už hosté vedli o dvě branky a zbytek utkání vcelku kvalitně kontrolovali. Nakonec Riders nasázeli do branky Ústí pět gólů a téměř bezchybný výkon předvedl gólman Filip Škorpík. Pardubice si tak před pondělním derby výrazně zvedly sebevědomí, naváží na úspěch i proti Hradci?

HC North Wings Ústí nad Labem – Riders Univerzita Pardubice 1:5

Akademici naskočili zpět na vítěznou vlnu

Plzeňští hokejisté přivítali na svém ledě nováčky z pražské ČZU a šlo o vyrovnaný zápas. Po první třetině byli o krok vepředu domácí, kteří šli do vedení díky přesilovkové trefě Matouška. V prostřední části hosté srovnali krok díky přesné trefě Bubance. Poslední dvacetiminutovka znamenala rozuzlení celého duelu a díky dvěma slepeným gólům Matouška a Říhy se z výhry nakonec radovali Akademici. 

ZČU Akademici Plzeň – ČZU Farmers Prague 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Brno je modré, HSU opanovala MUNI

Hokejový souboj univerzit přilákal do brněnské Winning Group Areny 7 700 fanoušků a opět se jednalo o nezapomenutelný večer pro Univerzitní hokej. Na ledě se střetli rivalové z VUT s MUNI. První třetina nabídla pouze jednu branku a šťastnější byli díky trefě Jeřábka hokejisté z VUT.

Prostřední část nabídla na ledě mnohem více akce, nejprve Cavaliers odskočili do dvoubrankového vedení, přesně pálil Březina. O deset minut později předvedl přesnou zadovku v leže Matyáš Horský z MUNI a pár vteřin před sirénou srovnal skóre bombou od modré Tadeáš Jakubec. Kompletní otočka přišla ve 46. minutě díky brance Vojtěcha Kadlice. VUT se dostalo zpět do hry díky přesilové hře, přesný zásah zapsal David Cekr.

Bitvu o vládce Brna rozsekl 16 vteřin před koncem Tadeáš Jakubec, který předvedl skvělé sólíčko s přesnou střelou a rozradostnil modrou polovinu brněnské haly. MUNI zapsala druhou výhru v řadě a opanovala brněnský souboj.

VUT Cavaliers Brno – HC MUNI 3:4

Další prohra Ústí, North Wings padli s Farmáři

Farmers přivítali v Holešovicích trápící se Severočechy. Úvod zápasu patřil domácím, ale ti z mnoha šancí vykřesali pouze jednu branku. Následně se Ústí přizpůsobilo a hrálo lépe do obrany, zlepšená hra vedla ke srovnání skóre díky trefě Nezbedy. Farmers si však vzali vedení zpět po přesné ráně z vrcholku kruhu. Prostřední část patřila jasně domácím, kteří slavili hned tři přesné zásahy, Ústí odpovědělo pouze na jediný z nich.

Poslední dvacetiminutovka nabídla několik šancí Severočechů, nakonec snížili na 3:5, ale Farmáři přidali v samotném závěru ještě jednu trefu. Utkání skončilo ve prospěch nováčka Univerzitní ligy.

Farmers zdolali Ústí nad Labem.
Farmers zdolali Ústí nad Labem.ULLH

ČZU Farmers Prague – HC North Wings Ústí nad Labem 6:3

Další zábava v rámci Univerzitní ligy je na programu už v pondělí 21. října, kdy se uskuteční východočeské Derby univerzit mezi Riders a UNIted, které můžete od 19:15 sledovat na obrazovkách ČT Sport. Nabité bude také úterý, kdy se hrají hned tři duely 6. kola, perný týden uzavře zápas mezi Cavaliers a Black Dogs ve středu večer.