Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zbořil se po 10 sezonách v zámoří vrátil do Česka, místo Komety ale podepsal s Dynamem

Zbořil zkoušel na předsezonním kempu neúspěšně prorazit do kádru New Jersey.
Zbořil zkoušel na předsezonním kempu neúspěšně prorazit do kádru New Jersey.ČTK / AP / Pamela Smith
Hokejový obránce Jakub Zbořil (27) hlásí návrat ze zámoří, dlouhodobý kontrakt s ním podepsalo pardubické Dynamo. Odchovanec brněnské Komety strávil posledních 10 sezon v zámoří, kde si v dresu Bostonu vyzkoušel i NHL. Minulý ročník ale nastupoval výhradně v AHL, nejprve v dresu Providence a později na farmě Columbusu v Clevelandu.

"Výrazně posílíme obranné řady. Kuba byl na našem seznamu potenciálních posil dlouho. Víme, co nám může nabídnout a věříme, že k nám perfektně zapadne. Je to inteligentní hráč s dobrým charakterem," uvedl ke Zbořilově podpisu sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora.

V pokročilých fázích jednání měla být i varianta, že se 27letý obránce vrátí do Komety. S tou dokonce trénoval a se spoluhráči si byl v týdnu prohlédnout i stavební práce na nové hale. Nakonec ovšem kývnul na nabídku Pardubic.

Hokejista se 76 starty a 16 (1+15) kanadskými body v NHL na kontě bude novému týmu k dispozici už pro úterní utkání s Mladou Boleslaví. Zbořil se v tuzemské nejvyšší soutěži krátce představil v sezoně 2020/21. Tehdy v 18 zápasech za Kometu Brno zapsal do statistik jeden gól a sedm asistencí.

Tabulka TELH