Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Začátek sezony jsme chytli, teď v tom pokračovat, přeje si mladoboleslavský Pavlík

Filip Pavlík rozhodl v prodloužení o výhře Mladé Boleslavi nad Plzní.
Filip Pavlík rozhodl v prodloužení o výhře Mladé Boleslavi nad Plzní.Michal Beránek / CNC / Profimedia
Obránce Filip Pavlík (32) rozhodl 57 sekund před koncem prodloužení o výhře Mladé Boleslavi nad Plzní a udržení neporazitelnosti Středočechů v úvodu nové sezony. V rozhovoru s novináři po utkání si zkušený bek pochvaloval skvělý vstup Bruslařů do extraligového ročníku, ocenil výborně chytajícího Dominika Furcha i zatím stoprocentní mladoboleslavskou hru v oslabení.

Mladá Boleslav – Plzeň 2:1p

"Myslím si, že začátek sezony jsme celkem fajn chytli, budeme se snažit v tom pokračovat. Navázat na to a sbírat body, abychom se více a více dostávali do herní pohody," řekl Pavlík po výhře 2:1 v prodloužení. Dobře si uvědomuje, že na začátku sezony týmy často nehrají extra pohledný hokej. "Teď je hlavní, abychom sbírali body a je jedno, jakým způsobem. Jestli hokej někdy není hezký na pohled... Začátky jsou takové, hodně se to bije a je to fyzicky náročné," uvedl.

Klíčovou postavou mladoboleslavských úspěchů je brankář Furch, který odchytal všechny tři dosavadní zápasy. "Máme dva skvělé gólmany, což je obrovská výhoda. Domino je zkušený gólman, který do toho vlétnul a daří se mu. My se mu snažíme pomáhat, i když někdy se to úplně nedaří. V brance máme velkou jistotu a velká část úspěchu jde vždy za ním," uznal Pavlík.

K výhrám Mladé Boleslavi pomáhá i stoprocentní úspěšnost v oslabení. Plzeň dnes hrála dvě přesilovky a ani v jedné nedokázala skórovat. "Je skvělé, že se nám to takhle daří. Trénujeme to, koukáme na videa a vždy se dají nacvičit nějaké signály proti konkrétním týmům. Je jen dobře, že nám to vychází. Musíme ale taky trošku zlepšit přesilovky a pak to bude dobré," řekl Pavlík.

Extraligový šampion v dresu Litvínova se stal hrdinou zápasu poté, co v prodloužení po sérii šancí na obou stranách překonal brankáře Nicka Malíka. "Výbornou práci odvedl Aleksi Rekonen, který zavezl puk do pásma a pak mi ho přenechal. Já jsem zpoza hráče zkusil vystřelit do protipohybu brankáře a on to naštěstí neviděl," popsal třebíčský rodák svůj první gól v sezoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Sérii výher bude Mladá Boleslav hájit v úterý na ledě Pardubic. "V pondělí si dáme kratší trénink, zregenerujeme, koukneme na video a pojedeme do Pardubic. Zápasy jsou obden, což je náročné, ale liga je tak rozlosovaná. Myslím, že je lepší, když hrajeme, než když týden trénujeme a čekáme na další zápas," podotkl Pavlík.

Středočeši podle něj mohou na ledě jednoho z hlavních favoritů soutěže uspět. "Mají skvělý tým, určitě jsou dobří, ale my tady máme dobrý tým. Tak proč bychom tam nemohli vyhrát? Je to hokej, je to sport," dodal optimisticky.

Tabulka Tipsport extraligy