Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vedení Mladé Boleslavi se rozhodlo pro změnu trenéra, Kalouse na střídačce nahradí Král

Richard Král nahradil v Mladé Boleslavi Jiřího Kalouse.
Richard Král nahradil v Mladé Boleslavi Jiřího Kalouse.bkboleslav.cz
U hokejistů Mladé Boleslavi skončil trenér Jiří Kalous (58). Poslední tým extraligové tabulky převezme Richard Král (53), který dosud vedl rezervu Pardubic v první lize. Oba kluby to uvedly na svých webech. Král ještě v sobotu povede pardubický B-tým na ledě pražské Slavie. Nové funkce v Mladé Boleslavi se ujme v pondělí v reprezentační pauze.

Bruslařský klub nastoupí v pátek v Brně proti Kometě a v neděli v Karlových Varech a povedou jej dosavadní asistent trenéra Václav Pletka, který bude pokračovat i po Králově boku, a dočasně Martin Škaloud, jenž je kouč dorostenců Mladé Boleslavi.

Další duel potom čeká Mladou Boleslav až ve středu 15. listopadu, kdy bude hostit v dohrávce 16. kola Hradec Králové. Tento duel se měl hrát původně tento týden v úterý, ale kvůli virovému onemocnění v kádru Bruslařského klubu byl odložen.

"Jirkovi patří velký dík. V loňské sezoně nám hodně pomohl, o to víc nás mrzí, že to letos přes veškeré úsilí prostě nevyšlo," řekl generální manažer Mladé Boleslavi Jan Tůma.

Středočeši prohráli devět z posledních deseti extraligových utkání. V tabulce ztrácejí pět bodů na předposlední Vítkovice.

"Jsme si vědomi, že Richard Král nepřichází ve vůbec snadné pozici, a bude na nás všech mu maximálně pomoct. A samozřejmě věříme, že on pomůže nám, a že přinese impulz, který teď kabina tolik potřebuje. Zároveň je ale třeba dodat, že i přes výměnu trenéra drtivá většina práce a zodpovědnosti jde stále především za hráči," prohlásil Tůma.

Mladá Boleslav se nachází na posledním místě tabulky.
Mladá Boleslav se nachází na posledním místě tabulky.Livesport

Mladá Boleslav doma nebodovala pětkrát za sebou a někteří fanoušci na závěr této neúspěšné série skandovali: "Kalous ven." Podle Tůmy se klub snaží stále dělat vše pro to, aby se tým zvedl.

"Chápu jejich rozhořčení, ale musím znovu zopakovat, že nikdo, ale naprosto nikdo z nás nic neodpískal a všichni jsme připravení rvát se o lepší výsledky i postavení v tabulce. Nic nevzdáváme a děkujeme všem, kdo stojí při nás," doplnil Tůma.

Králův realizační tým se bude dotvářet

V neděli klub oznámil rezignaci asistenta trenéra Petra Hakena, které předcházel v pátek domácí debakl s Mladou Boleslavi 0:8. V neděli se postavil na lavičku i sportovní ředitel Martin Ševc a Středočeši podlehli Vítkovicím 2:3.

Králův realizační tým se bude ještě dotvářet. "Druhého asistenta po domluvě s klubem vybere sám v horizontu několika dnů," uvedl klub v tiskové zprávě.

Mladá Boleslav je třetím týmem, který v této sezoně mění hlavního kouče. Už 23. září rezignoval po třech zápasech Patrik Martinec v Kometě Brno a tým převzal asistent Jaroslav Modrý. O měsíc později odstoupil Miloš Holaň z Vítkovic a nahradil jej Pavel Trnka, který se o 14 dní dříve stal jeho asistentem.

Osmapadesátiletý Kalous, který je zároveň asistentem nového trenéra české reprezentace Radima Rulíka, převzal Mladou Boleslav v polovině ledna. Nahradil odvolaného Ladislava Čiháka. Skončil s týmem na 10. místě po základní části a vypadl v předkole play of po porážce s Kometou 1:3 na zápasy.

O pět let mladší Král působil v Mladé Boleslavi v letech 2006 až 2010 jako hráč. Bývalý produktivní centr jako hlavní kouč působil v extralize v Pardubicích. Nejdříve v části sezony 2015/16 a pak od listopadu 2020 do loňska. V minulé sezoně zůstal v Dynamu jako Rulíkův asistent a po letním příchodu Václava Varadi se přesunul k rezervě.