Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vedení extraligy se ohradilo proti ostré kritice Dědka: Hrubě porušuje dobré jméno hokeje

Petr Dědek se pustil do vedení extraligy.
Petr Dědek se pustil do vedení extraligy.Profimedia
Vedení extraligy se v prohlášení ohradilo proti vyjádřením majitele pardubického klubu Petra Dědka na sociální síti X, kde v minulých dnech kritizoval řadu představitelů soutěže v čele s prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) Janem Tůmou. Šéf Dynama se negativně vyjadřuje na adresu některých funkcionářů v souvislosti s blížícím se kongresem Českého svazu ledního hokeje, kde chce kandidovat do výkonného výboru.

"Nesouhlasíme s mediálními výstupy Petra Dědka a zejména s příspěvky na sociální síti X, kterými hrubým způsobem porušuje dobré jméno tuzemského hokeje i extraligy. Místo toho, abychom po úspěšném světovém šampionátu využili pozitivní atmosféru v hokejovém hnutí i celé společnosti, tak podobnými kroky podrýváme důvěru v organizaci českého hokeje včetně asociace sdružující extraligové kluby," uvedlo představenstvo APK LH.

Podle vedení extraligy jsou osobní útoky umocněny tím, že Dědkovy příspěvky obsahují nepřesné a nepravdivé informace. "Tyto aktuální aktivity navazují bohužel na jeho předchozí destruktivní kroky, dlouhodobé účelové vytváření atmosféry osobního i mediálního nátlaku, včetně právních úkonů a iniciace šetření kontrolních úřadů, které se vždy ukázaly jako neopodstatněné," tvrdí představenstvo asociace.

Podle Dědka jsou Tůma nebo i generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček před nadcházejícími volbami ve střetu zájmu. "Jedním z kandidátů na viceprezidenta ČSLH je Jan Tůma, prezident APK. Čí zájmy bude hájit ve sporu o desítky milionů korun mezi ČSLH a APK ve věci marketingových práv?" napsal například Dědek na síti X v neděli.

Kmoníček se podle něj v minulosti podílel na nehospodárném vedení svazu (ČSLH) v éře prezidenta Tomáše Krále. "Aleš Kmoníček kumuluje několik neslučitelných funkcí: člen představenstva APK, člen VV ČSLH i za pana Krále, kde se podílel na nehospodárném vedení. Dále člen dozorčky dceřiné společnosti ČSLH," uvedl Dědek, který na půdě APK LH neuspěl ve volbách a nestal se oficiálním kandidátem extraligy do výkonného výboru.