Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vedení 3:1 by se v hokeji nemělo ztrácet, mrzelo Barinku po zápase proti Pardubicím

Vítkovice nakonec proti Pardubicím neberou ani bod.
Vítkovice nakonec proti Pardubicím neberou ani bod.ČTK / Pryček Vladimír
Favorita měli na lopatě, ale po pardubické smršti ze závěrečné desetiminutovky hokejisté Vítkovic zůstali bez bodu. Východočeši třemi brankami během šesti minut v třetí části obrátili zápas na ostravském ledě z 1:3 na 4:3. Podle dvougólového útočníka Marcela Barinky (23) si Ostravané musí příště dát na podobné ztráty pozor.

Vítkovice – Pardubice 3:4

"Hodně to mrzí. Vedení 3:1 by se v hokeji nemělo ztrácet. Je to už dobrý náskok, ještě proti tak dobrému týmu. Bohužel jsme si to nechali utéct a nemáme nic. Je to sice dobrá zkušenost, ale takové třetí třetiny už se nesmí opakovat," řekl Barinka.

Vítkovice až na pátý pokus v sezoně nebodovaly. "Extraliga je letos dost vyrovnaná a každý může hrát s každým. Myslím, že připraveni jsme dobře. Jestli jsme se toho stavu 3:1 nezalekli? To se lehce po zápase říká, když to takhle dopadlo. Když máme vedení, musíme zapnout a bojovat jeden za druhého, aby se to neopakovalo," mínil Barinka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Barinka k dramatu přispěl dvěma góly. Oba vsítil v přesilových hrách, které jsou v úvodu sezony pro tým z Ostravy nečekaně silnou zbraní. Vítkovice jen v úvodním kole proti Plzni využily jednu, proti Liberci a Třinci po dvou a Olomouci daly z početní výhody dokonce čtyři góly.

"Skoro dennodenně je trénujeme s asistentem trenéra. Zatím nám přesilovky jdou, za což jsme rádi. Můžete si jimi v každém zápase samozřejmě dost pomoct. Jen doufám, že to tak půjde dále a budeme v nich stejně produktivní jako doteď," uvedl Barinka, pro kterého to byly premiérové trefy v ročníku.

Barinkův gól na 2:1 však zaváněl vysokou holí, kterou prakticky z brankové čáry ze vzduchu sklepával puk sražený pardubickým bekem Andrejem Šustrem. Rozhodčí pak moment rozebírali u videa. "Nemyslím si, že ta hokejka byla vysoko. Abych řekl pravdu, tak jsem byl tak na 95 procent přesvědčený, že to gól bude," prohlásil Barinka.

Tabulka Tipsport extraligy