Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vary posílí účastník letošního mistrovství světa, norský útočník Salsten podepsal na rok

Salsten dal na posledním MS dvě branky.
Salsten dal na posledním MS dvě branky.AFP
Hokejisty extraligových Karlových Varů posílí norský reprezentační útočník Eirik Salsten (29). Účastník letošního mistrovství světa podepsal s Energií roční smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

"Eirik je typem hráče, který hraje oboustranně dobrý hokej, umí zahrát dopředu i dozadu, je platný jak v přesilovce, tak i v oslabení. Je to poctivý hráč, který nám zapadá do systému a nebojí se jít i do míst, kde to bolí," uvedl trenér Západočechů Pavel Patera.

Devětadvacetiletý Salsten působil doposud v Storhamaru, v jehož dresu letos podruhé v kariéře ovládl norskou ligu. S reprezentací se popáté představil na světovém šampionátu a v sedmi zápasech vstřelil dva góly a přidal asistenci. Teď jej čeká první zahraniční angažmá.

"V první řadě se velmi těším na novou sezonu a na setkání s novými spoluhráči. Také jsem slyšel mnoho skvělých věcí o Karlových Varech jako o městě. Můj bývalý spoluhráč v Norsku Jakub Kindl říkal, že je to město pramenů a že je krásné. Nemůžu se dočkat, až ho uvidím," řekl Salsten.

Útočník, který na MS skóroval i v zápase proti českému týmu, se ke Karlovým Varům připojí na konci července, kdy se Energie začne připravovat na ledě.