Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Umíme zabrat, když je to potřeba, těšilo po první výhře dvougólového střelce Daňa

Daňo vstřelil proti Liberci rozhodující branku.
Daňo vstřelil proti Liberci rozhodující branku.Profimedia
Třinečtí hokejisté se dočkali ve 3. extraligovém kole první výhry a už nezopakují mizerný start minulého ročníku, který začali čtyřmi porážkami. O vítězství mistrovského týmu 4:1 nad Libercem se zasloužil svými prvními dvěma góly v sezoně Marko Daňo (28).

"Měli jsme v paměti, jak to šlo minulý rok, takže jsme si z úvodních dvou proher nedělali těžkou hlavu. Nechci říci, že jsme na to zvyklí, ale umíme se z toho oklepat a zabrat, když je potřeba," řekl Daňo novinářům. "Řekli jsme si, že nás čeká důležitý zápas, všichni jsme bojovali celých šedesát minut a hráli jako mužstvo. To se projevilo ve výsledku," pokračoval.

Třinec nasměrovala k výhře úvodní třetina, po které vedli o dva góly. Na 2:0 upravil z velkého úhlu právě Daňo, který pak uklidnil obhájce titulu i trefou na 3:1 při hře Liberce bez brankáře. Slovenský reprezentant obhajuje korunu pro krále střelců z poslední základní části. Zvýšený tlak ale na sobě necítí.

"Je to zdravá motivace," řekl Daňo. Nijak ani neprožíval, že v prvních dvou zápasech neskóroval. "Věřím, že když budu stejně jako minulou sezonu dělat dobré věci, tak budu odměněný a budu pomáhat týmu. To znamená, že budu před brankou a v pozicích, odkud góly padají. Sice to tam bolí, ale já to tak mám rád," vysvětlil.

Jeho slova potvrzuje i vyloučení za potyčku s Janem Šírem. "Zastavil jsem před brankářem, který chytil puk. Mladý chlapec přišel za mnou a šťouchl do mě. Nebojím se toho, tak jsem ho šťouchl nazpátek," přiblížil situaci.

Přehled utkání Třinec – Liberec 4:1

Oba týmy si připsaly shodně sedm trestů, i trenéři Třince a Liberce si posteskli, že kvůli četným vyloučením vypadli od druhé třetiny z rytmu. Hosté z jedné přesilové hry snížili ve 28. minutě na 1:2. "V každém zápase máme hodně vyloučených a musíme se s tím popasovat. Není to dobré pro nikoho. Doufám, že v dalších utkáních budeme hrát oslabení trochu méně," přál si Daňo.

Poslední dva góly Oceláři vstřelili při risku hostů bez brankáře. Daňa ani nepřekvapilo, že se Liberec odhodlal ke hře v šesti už v 57. minutě. "Někteří trenéři mají v oblibě, že nečekají do poslední minuty, kdy už není tolik toho času. Zkusili to po zakázaném uvolnění. Možná si mysleli, že nemáme na ledě bránící hráče, a naštěstí pro nás to vyšlo tak, že jsme dali gól a pojistili výhru," konstatoval.

Tabulka extraligy