Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec vybojoval první výhru sezony. Tři body mu proti Liberci vystřelil Daňo

Třinecká radost po vstřeleném gólu.
Třinecká radost po vstřeleném gólu.Profimedia
Třinečtí hokejisté porazili ve 3. kole extraligy na svém ledě Liberec 4:1 a vyhráli poprvé v sezoně. Obhájce titulu položil základ úspěchu v úvodní třetině, po které vedl 2:0 po brankách Petra Vrány (38) a Marka Daňa (28). Zápas zdramatizoval Ian McCoshen (28) první trefou v české extralize. Vítězství Ocelářů zpečetily dva góly při risku hostů bez gólmana, první z nich vsítil opět Daňo.

Třinec – Liberec 4:1

První třetina nabídla minimum šancí, přesto na jejím konci vedli Oceláři o dva góly. První přesilovou hru zápasu využil na hranici brankoviště důrazný kapitán Vrána. Druhý gól zařídila elitní lajna domácích. Růžička vyslal z pravého kruhu křížný pas na levou stranu a Daňo překonal Daniela Krále, ačkoli zakončoval z velkého úhlu.

Liberec vrátila do hry početní výhoda a dělovka McCoshena. Americký obránce se zkušenostmi z NHL se prosadil od modré čáry. Hosté ožili, na Marka Mazance si ale z bezprostřední blízkosti nepřišli Rychlovský, Melancon ani Bulíř. Největší příležitost domácích spálil Hrehorčák, který vyprášil ze sólového úniku Královu lapačku.

Domácí začali třetí třetinu aktivně, ale promarnili obě přesilovové hry a pak si oddechli, že se Mazanec včas přemístil proti šanci Bulíře v přečíslení tři na dva. Oceláři zahrozili tečí Pánika i tvrdou ranou Voženílka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hosté si v závěru vypracovali několik závarů a už v 57. minutě se odhodlali ke hře bez brankáře. Rychle ale inkasovali potřetí. Po vhazování ujel Daňo a nejlepší střelec extraligy posledního ročníku se nemýlil střelou z červené čáry. Liberec pokračoval v risku v šesti a v poslední minutě stanovil konečný výsledek Pánik.

Tabulka extraligy