Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec hlásí zvučnou posilu, defenzivní řady mistra vyztuží reprezentant Polášek

Adam Polášek naposledy hájil barvy Sparty.
Adam Polášek naposledy hájil barvy Sparty.Profimedia
Adam Polášek (32) se stal novou akvizicí mistrovského Třince. Informoval o tom klubový web Ocelářů. Účastník olympijských her 2018 v Pchjongčchangu a mistrovství světa v Kodani a Herningu se přesouvá do týmu Ocelářů ze Sparty. V pražském klubu působil od prosince 2020 a po uplynulé sezoně mu skončila smlouva.

"Po odchodu Patrika Kocha jsme potřebovali doplnit zadní řady. Naskytla se nám možnost angažovat obránce se zkušenostmi z olympiády a mistrovství světa, který k nám přichází zabojovat o místo v sestavě z pozice sedmého a osmého obránce a je taky připravený v případě potřeby pomáhat partnerskému týmu ve Frýdku-Místku," řekl sportovní ředitel Jan Peterek.

"I to svědčí o jeho pokoře a odhodlání hrát za naši organizaci, protože ne každý hráč s jeho historií by na podobnou nabídku kývl. Adam je obránce s výbornými proporcemi, který je silný v předbrankovém prostoru a zároveň je i ofenzivně laděný," podotkl Peterek.

Polášek si už v neděli odpoledne zatrénoval na ledě Werk Areny a v pondělí se zapojil s týmem do přípravy. V uplynulé sezoně si připsal v 47 zápasech základní části sedm bodů za dvě branky a pět asistencí. V šesti duelech play off nebodoval. V extralize hrál dosud Polášek vedle Sparty jen za mateřské Vítkovice a celkem v 362 zápasech nasbíral 151 bodů za 49 gólů a 102 přihrávek.

V roce 2010 draftoval Poláška Vancouver, který si jej vybral v pátém kole na 145. místě. Už rok předtím odešel z Vítkovic do celku Prince Edward Island Rocket do juniorské QMJHL. Startu v NHL se nedočkal, nastupoval na farmách v týmech Chicago Wolves a Utica Comets v AHL i Kalamazoo Wings v ECHL. Má za sebou také angažmá v Novosibirsku, v Soči a v Nižněkamsku v KHL, ve Finsku nastupoval za Tapparu Tampere.

Adam Polášek je už velmi zkušený hráč.
Adam Polášek je už velmi zkušený hráč.Livesport

"Mám k celému klubu i týmu Ocelářů obrovský respekt. Přicházím se porvat o to, abych si za něj mohl zahrát. Na ledě nás je hodně a máme před sebou pět šest týdnů, abychom si řekli o místo v sestavě," uvedl Polášek.

"Přicházím se sebevědomím, protože mám za sebou skvělou letní přípravu. Zároveň si ale moc dobře uvědomuju, že hráči tady mají zase skvělou historii a výsledky v zádech. Bude na trenérech a vedení, kam mě zařadí," dodal Polášek.

Hlavní kouč Ocelářů Zdeněk Moták zná 191 centimetrů vysokého obránce z mládeže Vítkovic i z působení ve Spartě. "Sezona bude dlouhá, máme před sebou také Champions Hockey League a na to potřebujeme mít kádr širší. Adam je obránce s kvalitní historií a zkušenostmi z reprezentace i zahraničí. O místo v sestavě si bude muset říct, ale jeho motivace být platným členem Ocelářů je obrovská a my věříme, že nám pomůže," konstatoval Moták.