Třetí letní posila, třetí Fin v kabině Sparty. Do Prahy přichází tvrďák Salomäki

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třetí letní posila, třetí Fin v kabině Sparty. Do Prahy přichází tvrďák Salomäki

Miika Salomäki si zahrál v NHL za Nashville.
Miika Salomäki si zahrál v NHL za Nashville. Profimedia
Bývalý finský reprezentant Miikka Salomäki (31) je třetí letní posilou Sparty. Vicemistr světa z roku 2014 strávil osm sezon v zámoří, kde oblékal mimo jiné dres Nashvillu Predators. Důrazný útočník, jenž odehrál 167 zápasů v NHL (12 gólů a 15 asistencí) přichází do Prahy po dvou sezonách ve švýcarském Lausanne.

"Při hodnocení sezony a pravidelných poradách jsme se na typologii útočníka, kterého chceme do týmu, jasně shodli. Miikku jsme pozorně skautovali a snažili se získat co nejvíce pohledů z venku. Jak od manažerů, trenérů či spoluhráčů na něj přišly skvělé reference," vysvětluje pro klubový web čerstvý příchod šéf sportovního úseku Tomáš Divíšek.

Stejně jako v minulosti v případě Zacka Kassiana by si měli i nyní fanoušci cenit nové posily zejména kvůli tvrdosti a obětavosti. "Je to extrémně nepříjemný hráč. Fanoušci budou jeho hru milovat. Ačkoliv je cizinec, nečekáme od něj velký bodový přínos, ale úplně jiné věci. Důraz, tlak na branku i psychiku soupeře," přibližuje Divíšek důvody Salomäkiho angažmá.

Finský útočník se v NHL proslavil především několika tvrdými hity, fanoušci Nashvillu si jej však mohou pamatovat i díky skvělému debutu – Salomäki totiž hned při své premiéře skóroval.

"Chci vyhrát a věřím, že ve Spartě budeme mít dobrou šanci, ač se dlouho nevyhrálo. Vím, že je Sparta tradiční tým a slyšel jsem o celé organizaci i fanoušcích jen dobré věci, navíc se mi líbí i Praha," uvedl Salomäki v rozhovoru pro klubový web.

V týmu bude již třetí Finem po dalším útočníkovi Janim Lajunenovi, s kterým se již nějakou dobu zná, a obránci Valtterim Kemiläinenovi, jehož příchod oznámili sparťané před polovinou května.

"Už několik let jsem hrál v zahraničí se spoluhráči mnoha národností, takže mi na tom tolik nezáleželo. Vždycky je ale příjemné, když máte v týmu další Finy. S Janim jsem ještě nemluvil, ale je příjemné být opět ve stejném týmu," řekl Salomäki.

Další přestupy v extralize