Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Strčení do rozhodčího? Jen dva zápasy. Pardubický Kousal vyvázl s nejmírnějším možným trestem

Robert Kousal dostal v zápase se Spartou svůj první trest v sezoně.
Robert Kousal dostal v zápase se Spartou svůj první trest v sezoně.ČTK / imago sportfotodienst / Eibner-Pressefoto/Heike Feiner
Útočník Pardubic Robert Kousal (33) dostal od disciplinární komise hokejové extraligy dvouzápasový trest za napadení rozhodčího v nedělním utkání šestého kola proti Spartě (0:4). Na dva duely má zastavenou činnost také obránce Rhett Holland (31) z Brna za podkopnutí protihráče.

Kousal se během hromadné potyčky u hrazení chtěl dostat k soupeři, v čemuž se mu snažil zabránit čárový rozhodčí. "V přerušené hře opakované úmyslné strčení do rozhodčího ve snaze zapojit se do potyčky s protihráčem," uvedla disciplinární komise s tím, že za tento přestupek se udělují tresty na dva až pět zápasů.

Brněnský Holland v první třetině utkání v Plzni, které domácí vyhráli 3:1, fauloval na své obranné modré čáře Ondřeje Matýse. "Vědomě atakoval levou rukou protihráče bez držení puku do horní poloviny těla a zároveň ho levou nohou podkopl," popsala Hollandův zákrok disciplinárka a dodala, že plzeňský hráč neutrpěl zranění. Také kanadský obránce dostal trest na dolní hranici.

Potrestaní hráči nenastoupí v úterním vzájemném duelu Pardubic v Brně. V pátek bude Kousal chybět Dynamu v zápase s Litvínovem a Holland Kometě v Karlových Varech.

Trest od disciplinární komise dostal také švédský útočník Plzně Tim Söderlund, jenž za nafilmovaný pád v utkání proti Brnu přijde o 10 procent ze základního měsíčního platu.