Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Straka při vítězné střele nevěděl, zda už není konec. Ohlédl jsem se a nikdo tam nebyl, líčil

Petr Straka dal vítězný gól Plzni tři sekundy před koncem.
Petr Straka dal vítězný gól Plzni tři sekundy před koncem.ČTK / Chaloupka Miroslav
Útočník Petr Straka (32) před několika měsíci předčasně ukončil angažmá v mateřské Plzni a ve středu se stal katem Západočechů. Gólem v oslabení tři sekundy před koncem základní hrací doby rozhodl o výhře Kladna 4:3. Po zápase přiznal, že měl speciální motivaci. I jeho ale zaskočila nečekaná šance, do které se v závěru po kolapsu domácích dostal.

Plzeň – Kladno 3:4

"Ta historie tam je. Je to pro mě určitě pikantní, vždyť jsem byl odsud před půl rokem vyplacen," řekl Straka, který po odchodu z Plzně zamířil nejprve na zkoušku do Kladna a následně si vybojoval smlouvu. "Jsem strašně vděčný za tu šanci po dvou sezonách, co jsem měl, a vím, že byly špatné. Jsem připraven odvádět maximum a jsem hrozně vděčný Kladnu, že mi ještě dalo šanci a mohu hrát extraligu," podotkl.

Rytíři v Plzni udeřili v samotném závěru, kdy hráli v oslabení po pětiminutovém trestu Eduardse Tralmakse. Hostům se v závěru podařilo vyhodit puk, který dojel Straka. A využil toho, že Západočeši nečekaně přestali hrát.

"Především jsme to chtěli ubránit do sirény, protože jsme věděli, že to bude dlouhé a chtěli jsme odsud odvézt alespoň ten bod a chystat se nějakým způsobem na prodloužení. Jel jsem pořád z pásma, a když jsem se ohlédl kolem červené čáry kolem sebe, tak tam nikdo nebyl," uvedl Straka.

Nejprve se prý bál, že přeslechl sirénu značící konec základní hrací doby. "Nevěděl jsem, jestli už není konec. Možná bych byl za vola, kdybych tam přijel a zazněla siréna před střelou," přiznal již s úsměvem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Nic se ale nedělo, tak dojel puk a vystřelil. "Byla to střela na zadní tyč. Dal jsem do toho všechno, co jsem v sobě měl a prostřelil jsem gólmana. Pro nás strašně cenné tři body. Pro Plzeň je to hrozně kruté. Takový je ale sport. Někdy to tak prostě je," dodal Straka.

Tabulka extraligy