Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta si došla pro jasnou výhru 5:0, Červenka skóroval, Kladno znovu zvítězilo

Aktualizováno
Sparta si došla pro výhru.
Sparta si došla pro výhru.Beranek / CNC / Profimedia
Sparta napravila ve 4. kole Tipsport extraligy předchozí zaváhání a z ledu Plzně veze jasnou výhru 5:0. Pod tu se dvěma brankami podepsal Petr Ton (22) a čistým kontem Josef Kořenář (26). Pro první body v sezoně si došli hokejisté Olomouce, kteří porazili České Budějovice 3:1. Motor i podruhé venku prohrál. A ve skvělém vstupu do sezony pokračuje Kladno, které porazilo Kometu 4:1.

Plzeň – Sparta 0:5

Po dvou předchozích porážkách pražský tým podruhé v sezoně naplno bodoval. Hosté o své výhře na úvod šestizápasové série venkovních utkání rozhodli třemi trefami během druhé třetiny. Dvěma góly a asistencí se blýskl Petr Ton. S koncovkou se trápící domácí pozorného gólmana Josefa Kořenáře nepřekonali, navíc v polovině zápasu byl odvezen na nosítkách zraněný Ondřej Rohlík.

Vítkovice – Třinec 2:1p

Domácí dokázali bodovat i ve čtvrtém utkání sezony. Oba góly zaznamenali z přesilovek, ten rozhodující vstřelil v 62. minutě Anthony Nellis. Vítkovičtí ve slezském derby dokázali ukončit sérii domácích nezdarů s Oceláři a obhájce titulu porazili na ostravském ledě po šesti prohrách za sebou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Karlovy Vary – Mountfield HK 6:3

Hradec se ani na čtvrtý pokus v sezoně nedočkal výhry a klesl na poslední místo tabulky. Energie navázala na nedělní vítězství na ledě Sparty 2:1 a po úvodních dvou duelech bez bodu i bez gólu podruhé za sebou naplno bodovala. Nový kouč Západočechů Pavel Patera tak poprvé slavil doma. Hattrickem se na tom podílel útočník Ondřej Beránek.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Liberec – Litvínov 2:4

Litvínov zůstává jediným týmem se stoprocentní bilancí. Naopak Bílí Tygři nedokázali navázat na nedělní vítězství 4:3 po nájezdech z Hradce Králové a na domácím ledě vyšli podruhé za sebou naprázdno.

Olomouc – Motor ČB 3:1

Utkání rozhodl premiérovými dvěma trefami po příchodu na Hanou z Komety Brno útočník Martin Kohout. Vítěznou branku vsítil ve vlastním oslabení. Motor venku znovu neuspěl, po Třinci se mu to nepodařilo ani v Olomouci.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Pardubice – Mladá Boleslav 5:2

Hosté si připsali první porážku v sezoně. Dynamo naopak odčinilo nedělní prohru v Českých Budějovicích 1:6 a zvítězilo potřetí ze čtyř utkání. Čtyřmi body za gól a tři asistence se na úspěchu úřadujícího vicemistra podílel slovenský obránce Peter Čerešňák.

Kladno – Kometa 4:1

Rytíři vyhráli i druhý domácí zápas v sezoně za tři body díky výbornému nástupu, v čase 5:52 vedli 2:0. Dvěma góly se pod vítězství podepsal kapitán Radek Smoleňák, shodně bod a nahrávku zaznamenali další útočník Jaromír Pytlík a obránce Tomáš Hanousek. Rytíři ukončili ve vzájemných duelech sérii čtyř porážek, Kometu porazili před svými diváky naposledy 13. února 2022. Hosté vyšli naprázdno po předchozích výhrách v Hradci Králové a Třinci.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Tabulka TELH