Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta na úvod extraligy porazila mistrovský Třinec 3:0, dva góly dal Irving

Aktualizováno
Sparťan Jani Lajunen a Martin Marinčin z Třince v úvodním zápase nové extraligové sezony.
Sparťan Jani Lajunen a Martin Marinčin z Třince v úvodním zápase nové extraligové sezony.ČTK / Kamaryt Michal
Sparta v předehrávce prvního kola Tipsport extraligy porazila mistrovský Třinec 3:0 a vstoupila vítězně do nové sezony. Pod výhru Pražanů v repríze semifinále play off minulého ročníku se dvěma góly podepsal Aaron Irving, úvodní branku vstřelil už 41 po začátku utkání Miikka Salomäki. Čisté konto udržel Josef Kořenář.

Sparta Praha – Třinec 3:0

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po 41 sekundách se prosadil Salomäki, který usměrnil za Mazancova záda Lajunenovu přihrávku od modré čáry. Finský útočník a jedna z letních posil Sparty si tak připsal gól hned při prvním střídání v extralize.

Hned vzápětí mohl přidat druhý gól Najman, ale neuspěl stejně jako v šesté minutě osamocený Horák. Mazanec několikrát svůj tým podržel. Oceláři se v útočném pásmu osmělili až v 13. minutě, Daňův pokus ale prošel podél brankové čáry. Poté byl vyloučený Dravecký a Hykova střela orazítkovala pravou tyč.

Obraz hry se změnil až ve druhé třetině, do které Slezané vstoupili mnohem lépe a ústřední postavou se stal Kořenář. Ve 24. minutě se brankář Sparty vyznamenal při Ciencialově šanci a svůj tým podržel i následně. Domácí hned několikrát chybovali v rozehrávce, Třinec to ale nedokázal potrestat. Neprosadil se ani v přesilové hře.

Pražané mohli získat větší klid na hokejky v druhé přesilovce, Mazance ale nepřekonali. Ve 44. minutě neskóroval po slibné akci ani Krejčík. Když poté nedokázali vyrovnat Vrána nebo Hudáček, přidala Sparta druhý gól. Třetí početní výhodu využil Irving, jehož ideálně našel křížnou přihrávkou Kousal. Kanadský obránce se vzápětí zapsal mezi střelce podruhé a definitivně rozhodl o výhře Sparty.

Tabulka Tipsport extraligy