Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenský obránce Nemčík si vyzkouší českou extraligu. Jeho služby si zajistilo Kladno

Nemčík už má za sebou první trénink s novými spoluhráči.
Nemčík už má za sebou první trénink s novými spoluhráči.rytirikladno.cz
Slovenský obránce Martin Nemčík (31) z Trenčína se stal novou posilou hokejistů Kladna. Rodák z Bratislavy se dohodl s Rytíři na angažmá do konce této sezony, uvedl klub na svém webu. Dres posledního týmu extraligy obleče Nemčík poprvé už v pátečním utkání 37. kola v Litvínově.

"Jsem rád za tuto příležitost a těším se, že budu bojovat za Kladno," řekl Nemčík. Důrazný zadák, který měří 194 centimetrů a váží 105 kilogramů, si v této sezoně připsal v 32 zápasech ve slovenské extralize za Duklu Trenčín čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Inkasoval také 42 trestných minut.

Ve slovenské extralize hrál také za Banskou Bystrici, se kterou v roce 2019 získal titul, a Košice. Celkově v 336 duelech včetně play off zaznamenal 45 bodů (15+30). Posbíral také 569 trestných minut.

Kladno bude pro Nemčíka druhým českým působištěm. V sezonách 2014/15 a 2015/16 hrál za Znojmo v mezinárodní rakouské lize EBEL. Připsal si tehdy v 64 duelech včetně play off 13 bodů (5+8). Ve stejné soutěži už pod názvem ICEHL ještě odehrál jeden duel za Bratislava Capitals. Byl také v nižší zámořské ECHL v týmech Wichita Thunder, Utah Grizzlies a Manchester Monarchs.

Další extraligové přestupy a spekulace