Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ščerbak končí v Hradci kvůli vízu: Je to nešťastné. Budu se snažit v budoucnu vrátit

Nikita Ščerbak je nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu HK.
Nikita Ščerbak je nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu HK.Profimedia
Ruský hokejový útočník Nikita Ščerbak (26) předčasně končí v extraligovém Hradci Králové. Nejproduktivnějšímu hráči týmu vypršelo vízum a odcestoval do Kanady. Východočeši o tom informovali na svém webu.

"Nebudu tady popisovat všechny svoje pocity, ale jsem ze současné situace velmi zklamán. Každopádně jsme s odchodem Nikity ztratili výborného hráče a především skvělého kluka do kabiny," uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Ščerbak přišel do Hradce Králové v lednu ze Slovenska a vybojoval si stabilní místo v sestavě. V minulém ročníku odehrál včetně play off 22 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal devět asistencí.

Východočeši v létě řešili jeho další angažmá a na začátku července oznámili, že moskevský rodák získal dočasně potřebná povolení pro pobyt v Česku. Po vojenském útoku Ruska na Ukrajinu totiž české úřady omezily vydávání pobytových víz pro občany Ruska.

Útočník, jehož v roce 2014 draftoval Montreal v prvním kole, tak začal sezonu v Hradci Králové. V pěti zápasech vstřelil gól a přidal čtyři asistence. Momentálně je nejproduktivnějším hráčem týmu.

"Hrát před hradeckými fanoušky byla absolutní výsada. Organizace, trenérský tým, kluci a neuvěřitelní fanoušci udělali můj čas tady výjimečným. Tahle celá situace je opravdu nešťastná, ale budu se snažit, abych se v budoucnu vrátil," uvedl Ščerbak.

Ščerbak byl jediným ruským hokejistou na soupiskách extraligových týmů. Ze stejného důvodu jako on skončil po minulé sezoně ve Vítkovicích obránce Alexej Solovjov.