Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň zkouší čtyři hokejisty včetně Simona s Mužíkem, na hostování získala Urbana z Pardubic

Urban bude v nové sezoně oblékat dres Plzně.
Urban bude v nové sezoně oblékat dres Plzně.Profimedia
V extraligové Plzni jsou na zkoušce čtyři hokejisté. O smlouvu s Indiány usilují útočníci Dominik Simon (29), Radek Mužík (23) a Matyáš Borák (20) a obránce Patrik Brůna (20). Všichni tři ofenzivní hráči již v klubu v minulosti působili. Do klubu na roční hostování míří Tomáš Urban (22) z Pardubic.

Simon strávil poslední sezonu v Českých Budějovicích. V základní části si připsal v 39 zápasech pět gólů a 12 nahrávek. Za osm startů v play off přidal asistenci. V Plzni odehrál Simon ročník 2014/15, poslední před odchodem do NHL. Včetně vyřazovacích bojů tehdy zaznamenal 33 bodů (19+14) v 56 utkáních.

Mužík působil v plzeňském dresu v mládežnických kategoriích, než odešel do Švédska. Minulý ročník zahájil ve Finsku jako hráč Tappary Tampere, po tříměsíční zkušební době jeho roční smlouvy a devíti startech ale skončil a zamířil do Sparty. V dresu Pražanů odehrál 28 zápasů s bilancí branky a dvou nahrávek.

Borák je plzeňský odchovanec. V sezoně 2022/23 hrál po třech letech strávených ve Švédsku za juniorku Indiánů, minulý ročník strávil v zámoří v juniorské NAHL. Za tým Lone Star Brahmas nastoupil do 50 utkání a zaznamenal 20 bodů (10+10).

V NAHL začal uplynulou sezonu i stejně starý Brůna, záhy se ale přesunul do mužstva South Shore Kings. V soutěži NCDC odehrál včetně play off 60 zápasů a nastřádal 13 bodů (2+11).

Hostování Urbana

Plzeňský klub zároveň oznámil příchod Tomáše Urbana z Pardubic, který bude na západě Čech na ročním hostování. Poslední ročník odehrál bývalý mládežnický reprezentant v Litvínově a střídavě působil v Pardubicích mezi A týmem a pardubickým B.

"Tomáš je velmi inteligentní hráč, který skvěle bruslí. Věříme, že do našeho systému dobře zapadne," uvedl pro klubový web generální manažer klubu Martin Straka.