Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice si pojistily klíčového hráče, Kaut se s klubem dohodl na dlouhodobé smlouvě

Kaut uzavřel v Pardubicích dlouhodobou smlouvu.
Kaut uzavřel v Pardubicích dlouhodobou smlouvu.X @HCPCE
Útočník Martin Kaut (24) spojil svou další budoucnost s Pardubicemi. Loni po příchodu ze San Jose uzavřel odchovanec Žďáru nad Sázavou s Dynamem dvouletý kontrakt a nyní podepsal dlouholetou smlouvu. Informoval o tom klubový web.

"Dlouhodobá smlouva je vyjádřením důvěry. Je to oboustranný závazek. Martin má zajištěnou budoucnost a je na něm, aby svými výkony smlouvu naplnil," uvedl majitel Dynama Petr Dědek. Kaut v základní části odehrál vinou zranění jen 30 zápasů a pomohl k prvnímu místu 29 body za 14 branek a 15 asistencí. V play off se podílel na zisku stříbra v 16 utkáních devíti body za pět tref a čtyři přihrávky.

"Snažíme se vybudovat úspěšný tým. Martin by měl patřit mezi jeho hlavní tváře. Má hokejovou kvalitu, pardubické srdce a dobrý charakter. Věřím, že udělá vše pro to, aby byl po celou dobu kontraktu tahounem. I proto je smlouva dlouhodobá, vyjadřuje důvěru, jakou v Martina vkládáme," prohlásil sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora.

Kaut přišel do Pardubic v dorosteneckém věku ze Žďáru nad Sázavou. Za Dynamo sehrál v extralize 124 utkání a zaznamenal 62 bodů za 32 gólů a 30 přihrávek.

"Je to pro mě obrovská čest a důvěra ve mně vložená, zároveň i obrovská motivace. Budu se snažit podávat co nejlepší výkony v každém zápase. Nesmírně si toho vážím a těším se, že můžu oblékat pardubický dres i v dalších sezonách," uvedl Kaut. V klubu působí i jeho starší bratr Tomáš, který nastupuje za "béčko".

Kauta v roce 2018 draftovalo v 1. kole na 18. místě Colorado. V NHL za Colorado a San Jose odehrál 56 zápasů, v nichž vstřelil šest gólů a přidal pět asistencí. Působil převážně na farmách v AHL. V sezoně 2020/21 při odloženém startu zámořských soutěží kvůli pandemii koronaviru začal v Pardubicích a potom zamířil do MODO Hockey do druhé švédské ligy. Loni startoval na mistrovství světa v Tampere a Rize.